USKORO ĆE STRANCI ŠOFERIRATI U GRADSKOM PREVOZU PO BEOGRADU: Razlog je jasan!
Ilustracija, Foto: Emillija Jovanović

stranci za volanom u gsp-u

USKORO ĆE STRANCI ŠOFERIRATI U GRADSKOM PREVOZU PO BEOGRADU: Razlog je jasan!

Povećanje cene koje traže prevoznici nije poskupljenje karte za putnike, već "uvećanje cene prevoza po pređenom kilometru"

Objavljeno:

Žitelje Beograda će za mesec do mesec i po dana, pored domaćih vozača, u javnom prevozu početi da prevoze i strani državljani, saznaje "Politika" od privatnih prevoznika.

Kako je rečeno Politici, u toku su "ozbiljni pregovori o upošljavanju stranih šofera" iz nekoliko različitih zemalja.

Razlog je, kako se navodi, dugogodišnji problem odlaska domaćih vozača,

Kako bi se popunila upražnjena mesta i da bi prevoz nastavio da funkcioniše nesmetano, ovaj korak je "bio neminovan", tvrde prevoznici.

Oni očekuju pomoć države u "ubrzavanju procesa integracije stranih vozača", koji će svakako za rad za srpskim volanom morati da imaju sve dozvole i znanja kao i naši vozači.

Ako sve bude teklo kako prevoznici očekuju, strani šoferi će biti uposleni u toku važenja letnjeg reda vožnje, koji je u subotu stupio na snagu, a koji podrazumeva od 20 do 25 odsto manje vozila.

Za vikend je počeo da se primenjuje letnji red, ali radni dani su realniji pokazatelj kakvo je stanje u prevozu, dodaju prevoznici.

1 / 4 Foto: Emillija Jovanović

Prevoznici čekaju korekciju cene usluge

Prevoznici koji učestvuju u javnom gradskom saobraćaju podneli su zahtev za povećanje cene svojih usluga koja se, po ugovoru koji imaju s gradskom upravom, može uskladiti i korigovati dva puta godišnje ukoliko se za to steknu uslovi.

Кako kažu prevoznici s kojima je Politika razgovarala, cene njihovih troškova već duže rastu, naročito cena goriva.

Povećanje cene koje traže prevoznici nije poskupljenje karte za putnike, već "uvećanje cene prevoza po pređenom kilometru".

(Espreso / Politika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.