AKO ŽELITE DA OSTAVITE AUTO NA PARKINGU AERODROMA, BOLJE PONESITE DŽAK NOVCA: Drastično je poskupela ova usluga
Aerodrom Nikola Tesla, Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, Printscreen

PAPRENO SKUPO

AKO ŽELITE DA OSTAVITE AUTO NA PARKINGU AERODROMA, BOLJE PONESITE DŽAK NOVCA: Drastično je poskupela ova usluga

Na beogradskom aerodromu ne postoji više opcija plaćanja po danu

Objavljeno:

Već je uveliko poznato da se poslednjih meseci dešavaju poskupljenja na svim "frontovima" te da niko od građana nije ostao poštešeđen jer su poskupljenja uglavnom na onim mestima, stvarima i uslugama koje se svakodnevno korste.

Osim što vozači moraju da plaćaju veću cenu goriva, na nekim mestima su prinuđeni da plaćaju i veću cenu parkinga.

Parking servis
foto: Petar Lazović

U ovom slučaju, u pitanju je parking aerodroma Nikola Tesla, to jest njihova javna garaža gde više ne postoji mogućnost plaćanja po danu.

Naime, kao što se po cenovnicima privatnih parkinga koji se nalaze u blizini beogradskog aerodrom naplata korišćenja vrši po danu, na javnom parkingu to nije slučaj, i nimalo se ne isplati onima koji su primorani da svoje vozilo ostave na par dana dok su na putovanju.

S obzirom na to da taksi prevoz od Beograda do Aerodroma Nikola Tesla košta oko 50 evra u oba pravca, mnogima je lakša opcija da svojim autom odu do aerodroma i da ga tu ostave par dana dok se ne vrate sa putovanja. Pa tako parking može da vas košta 3500 dinara ukoliko automobil ostavite 5 dana.

1 / 4 Foto: Printcreen/Youtube/ Aerodrom Nikola Tesla Beograd

Jedna korisnica javnog parkinga aerodroma bila je neprijatno iznenađena informacijom da se njihova javna garaža naplačuje 300 dinara po satu, te da dnevno parkiranje može da vas košta 7000 dinara. Ona je svoje neprijatno iskustvo podelila na Facebook grupi Grčka Info. Dnevna karta koja je ranije koštala 1000 dinara više ne postoji, i sada javnu garažu mogu da koriste samo oni koji su spremni da plate abnormalne cene.

Privatnih parkirališta oko samog aerodroma ima na desetine, i uglavnom postoje autobusi koji povreme prevoze putnike do terminala jer su u pitanju udaljenosti od par kilometara. Cena korišćenja istih se uglavnom kreće oko 700 dinara, na nekim mestima čak i jefitinije, u zavisnosti od udaljenosti.

I drugi korisnici društvene mreže Facebook su se uverili u ovo poskupljenje te su podelili svoja iskustva.

Facebook
foto: Printscreen/Facebook/Grčka Info

"Velikim slovima piše na ulazu u garažu cene po satu i da ne moze celodnevna karta, već da se parkiramo na parking Nikola Tesla. Sve je obeleženo. Ja sam bila juče tamo, a inače u Beograd idemo 1 godišnje i eto, nisam se zbunila niti sam pogrešila jer stvarno sve piše i sve je obeleženo. Radovi su u toku, pa je sve promenjeno." napisala je jedna gospođa u komentaru ispod posta.

Facebook
foto: Printscreen/Facebook/Grčka Info

"Slažem se sa ovim postom. Mi smo prošle godine platili 8000 za 10 dana. Po čijim normama i cenovniku, pitaj Boga." prokomentarisao je još jedan svedok.

Facebook
foto: Printscreen/Facebook/Grčka Info

"Oduvek su cene dnevnog parkiranja na aerodromskom parkingu bile paprene. Zato postoje parkinzi u okolini aerodroma gde su cene pristupacčne i još te odvezu na aerodrom od parkinga i nazad.", posavetovala je druga korisnica.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.