POSKUPLJUJE GRADSKI PREVOZ: Za neke linije izdvajaćemo i do 100 dinara više!
Ilustracija, Foto: Stefan Jokić

Sekretarijat za javni prevoz

POSKUPLJUJE GRADSKI PREVOZ: Za neke linije izdvajaćemo i do 100 dinara više!

Kako se navodi u saopštenju, ona je promenjena na osnovu opravdanog zahteva prevoznika

Objavljeno:

Nove cene prevoza putnika u minibus vozilima na ekspres linijama javnog gradskog prevoza počeće da se primenjuju od sledećeg utorka, 21. juna, saopštio je Sekretarijat za javni prevoz.

Kako se navodi u saopštenju ovog sekretarijata, korisnici prevoza na minibus ekspres linijama E1, E2, E6 i E9 će od 21. juna, umesto dosadašnjih 150 dinara, uslugu prevoza plaćati 200 dinara, dok će korisnici prevoza na minibus ekspres liniji A1 (Trg Slavija – Aerodrom "Nikola Tesla") prevoznu uslugu plaćati 400 dinara umesto dosadašnjih 300 dinara.

Cena prevoza je promenjena na osnovu opravdanog zahteva prevoznika kojima su povereni poslovi javnog prevoza putnika na minibus ekspres linijama, a uslovljena je promenama cene goriva, prosečne zarade u Srbiji i indeksa potrošačkih cena.

1 / 6 Foto: Nebojša Mandić

Dosadašnja cena karte na liniji A1 Trg Slavija – Aerodrom "Nikola Tesla" poslednji put je promenjena u martu 2013. godine, dok je cena karte u minibus vozilima na E linijama poslednji put promenjena u junu 2013. godine i do danas se nije menjala.

Prevoznici koji obavljaju prevoz putnika na minibus ekspres linijama se ne finansiraju iz budžeta Grada Beograda, već prihod ostvaruju isključivo od prodaje karata u vozilu.

Ostale cene usluge prevoza u javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda ostaju nepromenjene i ne razmatra se njihovo povećanje.

Cena mesečne karte za zaposlene je nepromenjena i iznosi 2.990 dinara za prvu zonu, 3.275 dinara za prvu i drugu zonu, 3.890 dinara za korišćenje prve, druge i treće zone i 4.990 dinara za sve četiri zone.

Cena vremenske karte od 90 minuta, plaćene nepersonalizovanom karticom, nije promenjena i iznosi 89 dinara za prvu i drugu tarifnu zonu.

Sekretarijat za javni prevoz poziva korisnike da redovno plaćaju prevoznu uslugu koju koriste.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.