"MOJE ISKUSTVO KAO MUSLIMAN U SRBIJI": Zbog ovog blogera gore MREŽE, ocenio našu ZEMLJU, pa napravio HAOS! (VIDEO)
Jafar Šakur, Foto: Printskrin/TiKToK/ jafarshakoor786

NEVERICA

"MOJE ISKUSTVO KAO MUSLIMAN U SRBIJI": Zbog ovog blogera gore MREŽE, ocenio našu ZEMLJU, pa napravio HAOS! (VIDEO)

Nakon toga je u videu prikazao kadrove naših crkvi, Titovog muzeja, Kalemegdana i drugih poznatih lokacija u centru grada

Objavljeno:

Pakistanski travel bloger, Jafar Šakur, je posetio Beograd, ali i Niš, te je na osnovu toga na TikToku napravio video zbog čega je nastala "bura" na toj društvenoj mreži. Nevolja je počela kada je svoju posetu opisao kao "Moje iskustvo kao Musliman u Srbiji".

Nakon toga je u videu prikazao kadrove naših crkvi, Titovog muzeja, Kalemegdana i drugih poznatih lokacija u centru grada. U opisu videa je dodao: "Ako bi trebao da ocenim Srbiju, rekao bih da je to 6/10."

Razloge za svoju ocenu nije naveo, ali je u komentaru objasnio da on prosto samo posećuje Srbiju kao turista i želi da vidi svaku zemlju na Balkanu do kraja godine.

Komentari su kasnije počeli sa predlozima, pa su mu sugerisali da poseti Crnu Goru, Bosnu i Kosovo. Međutim, kako je mnoge pogodio svojom ocenom Beograda, počeli su da argumentuju protiv njegovog utiska.

- Iskustvo ili samo ocenjivanje na osnovu broja džamija u gradu. Postoji razlika između ta dva...

- Šta si očekivao? Džamije svuda? Ovo ti nije više Otomanska imperija, a mi smo sada Ortodoksne veroispovesti - bio je još jedan od komentara.

- Šta nije uredu sa crkvama, ovo je Hrišćanska zemlja, očigledno da slično možemo da ocenimo bliski istok, tamo ne možemo da vidimo puno crkava - pisali su dalje.

Postoje i oni koji su rekli da im je u Srbiji veoma lepo, iako su Muslimani, kao i da su dočekani sa poštovanjem bez obzira na to koje vere i nacije su u pitanju.

Međutim, kada je Jafar video da je "vrag odeno šalu", postavio je video iz Niša.

- Uživao sam u poseti Nišu - napisao je bloger.

Ipak, mnogi su se nadovezali da je Niš prelep grad i da ga obožavaju.

(Espreso/24sedam.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.