ZMIJE UŠLE U ZGRADU NA NOVOM BEOGRADU! Stanari uhvatili jednu, druga i dalje unutra, DRAMA (FOTO)
ilustracija, Foto: Espreso.co.rs

DA SE UPLAŠIŠ

ZMIJE UŠLE U ZGRADU NA NOVOM BEOGRADU! Stanari uhvatili jednu, druga i dalje unutra, DRAMA (FOTO)

Kako je lepo vreme konačno krenulo sve veći broj Beograđana susreće se sa zmijama u raznim delovima grada i na raznim mestima

Objavljeno:

Stanari zgrade u Bloku 23 na Novom Beogradu zatekli su dve zmije! Da nesreća bude veća, obe su ušle u ulaz zgrade, a stanari su uspeli da pronađu samo jednu od njih, dok se druga i dalje krije unutra.

Kako piše u opisu slike, stanari su pozvali i Zoohigijenu koja se nije odazvala neko vreme.

Zmija
foto: Serbia live printscreen

Podsetimo, kako je lepo vreme konačno krenulo sve veći broj Beograđana susreće se sa zmijama u raznim delovima grada i na raznim mestima.

Kako Budimir Grubić direktor JKP "Veterina Beograd" kaže, potpuno je normalno što se zmije pojavljuju u proleće, a problem bi bio da je drugačije.

Na društevim mrežama često se pojavljuju snimci zmija, pa je tako i juče jedan korisnik potražio pomoć na Instagramu jer je pronašao zmiju u haubi od automobila. Objavljen je snimak uz pitanje šta raditi kada niđete na zmiju ispod haube i ko je nadležan u takvim situacijama.

Shodno tome, portal Espreso kontaktirao je direktora JKP “Veterina Beograd” Budimira Grubića koji je odgovorio na sva pitanja koja građane muče.

"Kao i svake godine, pa tako i ove, ima zmija što je normalno, zapravo trebalo bi da se zabrinemo da ih nema, to bi značilo da je krenuo ekološki poremećaj. Ceo lanac ishrane od glodara, zmija, ptica, itd. neophodne su da se pojave u proleće. To da se gospodinu pojavila zmija pod haubom vrlo je verovatno jer je tu toplo i pogodno je stanište za zmije, recimo već na temperaturama od 18-19 stepeni zmiju ne možete da vidite, njima je potrebno toplo stanište", priča Grubić za portal Espreso.

1 / 4 Foto: Instagram/ivan.voksi

Pitali smo ga kako građani treba da reaguju kada se nađu u blizini zmije i da li ima razloga za brigu.

"Suštinski zmija bi verovatno sama pobegla da je primetila čoveka, njoj samo treba dati prostora da ode. JKP "Veterina Beograd" bavi se između ostalog i zmijama naravno, naša služba radi 7 dana u nedelji 24 časa dnevno za hitne slučajeve. Postoje dve smene, takođe postoji i treća smena koja je od 22h uveče, ali treba napomenuti da zmija tada nema. Za ovih 9 godina koliko sam ovde nikada se nije desilo da se sa zmijama noću nešto dogodi. Nemate razloga da se plašite, ovde ne postoje otrovnice, a zmija nikada neće napasti sem ako je ne zarobite, odnosno saterate u ćošak, ona ako može da pobegne onda će pobeći. Ako je zarobite prirodno je i normalno da će se braniti ", objašnjava naš sagovornik.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.