PROLEĆE JE STIGLO, SEZONA DŽEPAROŠA JE POČELA: Ovo su im najčešće FORE, otvorite ČETVORO OČIJU! (FOTO)
Lopovi, Foto: Društvene mreže

OPREZ LJUDI!

PROLEĆE JE STIGLO, SEZONA DŽEPAROŠA JE POČELA: Ovo su im najčešće FORE, otvorite ČETVORO OČIJU! (FOTO)

Lokacije kojima se ni najčešće kreću su prometne ulice i trgovi gde je uvek najveći broj pešaka...

Objavljeno: 10:49h

Krađe i džeparenja sve su češće na teritoriji čitavog Beograda i skoro da ne prođe dan, a da neko od građana po raznoraznim grupama ne objavi da je bio žrtva spretnih lopova. Oni su sad aktivniji na prometnim lokacijama kako se zbog lepog vremena sve češće prave gužve pešaka. Takve gužve su lopovima savršena distrakcija da "odrade" posao.

Građani međusobno upozoravaju jedni druge na osobe koje haraju prometnim lokacijama i koriste gužve kako bi nekog odžeparili.

Takođe, još češće se oglašavaju nesrećni građani koji su ostali ne samo bez novca, već i bez čitave dokumentacije. Lopovi najčešće kada uspeju da ukradu nečiji novčanik, izvuku novac i eventualno kartice a novčanik brže bolje bace na nekom obližnjem mestu. Neko uspe da dođe do svog novčanika, ali najčešće isti završe na deponiju.

Džeparoši koji su uhvaćeni na delu u koje je čak neko od prolaznika uspeo da usnimi ili uslika, osvanuli su na beogradskim Instagram grupama. Jedna od žrtava poslala je apel, koji je objavljen na Instagram stranici moj_beo_grad. Apel je glasio:

Molim Vas za pomoć, bilo kakva informacija o čoveku sa snimka ili pronalasku dokumenata bi mi značila. Danas u parku kod Beo Zoovrta sam opljačkana dok sam bila sa svoje dvoje dece i suprugom. Iz bebine torbe je izvučen moj novčanik u kome se nalazio novac kao i sva moja i dečija dokumenta. Najlepše hvala radnici Video nadzora Nini kao i njenim kolegama" napisala je ona.

Na istoj Instagram stranici osvanula je i fotografija jednog mladog para koji su takođe uočeni kako otvaraju tuđe rančeve. Na fotografiji pomenutog para je pisalo:

Prolaz kod Ušća dva ljubavna para rosmke nacionalnosti idu iza i otvaraju ljudima rančeve. Ovoj devojci su otvorili i probali da ukradu, onda čekaju odma sa druge strane prolaza pored sledećeg i nastavljaju."

Lopovi
foto: Printscreen/Instagram/moj_beo_grad_

Prepoznavši par, još jedna "zamalo" žrtva istog se javila i napisala sledeće:

Isti ovaj ljubavni par je pokušao mene da opljačka pre neki dan na Brankovom mostu, osetila sam da mi otvrara ranac neko i krenula se mežutim oni su se okrenuli i nastavili normalnim hodom da se udaljavaju od mene. Pripazite se ljudi!"

Poruka
foto: Printacreen/Instagram/moj_beo_grad_

Još jednog džešaroša koji hara Beogradskim prometnim lokacijama takođe su uspeli prolaznici da uslikaju.

Upravo sada uhvaćen džeparoš na glavnoj stanici. Njegova slika ... Prepoznatljiva tetovaža na nozi"

Kao što može da se primeti, lokacije kojima se ni najčešće kreću su prometne ulice i trgovi gde je uvek najveći broj pešaka. Uglavnom su to lokacije u centru i oko tržnih centara.

Neke je lako uočiti po sumnjivom ponašanju, približavanju prolaznicima ili po tome što nose jakne ili dukserice prebačene preko torbe ili ruke kako bi najlakše mogli da sakriju plen. Tu su i oni koji guraju kolica sa detetom, a ukradene stvari stavljaju ispod u pregrade ili ispod samih beba, što je najčešći slučaj u tržnim centrima i prodavnicama.

Dešava se i da sve to rade u paru, pored gore pomenutog "ljubavnog para" kako bi mogli da privuku pažnju dok "kolega" krade ili kako bi jednom drugo javljali da li je posao "čist".

Sve su to cake kojima se oni koriste kako bi na nepošten način zaradili, ali vrlo često mogu lako da se uoče. Tako da, pazite se i budite oprezni uvek kada vam se učini nešto sumnjivim. Torbu držite što bliže telu i pokrivenu rukama. Telefon takođe nemojte držati po džepovima, pa makar se i zakopčavali, jer ni to nije njima preteran izazov.

Savet je da takođe dokumenta držite odvojeno od novca. I naročite budite oprezni kada je gužva oko vas!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.