DOBRA VEST ZA RODITELJE: Ipak ima mesta za mališane u vrtićima Beograda!
Vrtić, Foto: Profimedia

olakšanje

DOBRA VEST ZA RODITELJE: Ipak ima mesta za mališane u vrtićima Beograda!

Ovu informaciju potvrdio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

Objavljeno:

Beograd će ove godine skoro sigurno biti bez liste čekanja za decu u vrtićima, rekao je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić, podsetivši da je 2012. godine na mesto čekalo skoro 17.000 mališana.

On je rekao da je na konkurs za upis dece u beogradske predškolske ustanove pristiglo oko 14.500 prijava na ponuđenih 13.955 slobodnih mesta.

"Kako jedan broj roditelja više puta prijavljuje decu a kako smo u međuvremenu otvorili novi vrtić na Čukarici, dok se vrtići na Bežanijskoj kosi i Zemunu završavaju, jasno je da smo blizu cilja da nemamo liste čekanja za decu u beogradskim vrtićima", rekao je Vesić.

1 / 4 Foto: Profimedia

Vesić je naveo da je na završenim izborima opozicija napadala beogradsku vlast da nije gradila vrtiće, ističući da u predškolskim ustanovama u Beogradu sada ima 35.000 mališana više nego 2012. godine.

"Kada smo kod gradnje vrtića, pre samo pet godina grad je na konkursu nudio oko 7.000 slobodnih mesta a ove godine gotovo 14.000", kazao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika Beograda podsetio je da je Grad Beograd potpisao ugovore o projektovanju i izgradnju devet novih vrtića koji se nalaze na Miljakovcu 3, Bloku 8a, Bloku 62, naselju Braća Jerković, naselju Mirjevo, u selu Stepojevac, u Borči, u Sremčici i u Mladenovcu.

Dodao je da je poslednje dve godine grad izgradio pet vrtića koji se nalaze na Čukarici, Vračaru, u Obrenovcu, Surčinu i Rakovici. "Nikada u modernoj istoriji Beograda, od kako u našem gradu postoji organizovana briga za predškolsku decu nije za tako kratak period izgrađeno ili se gradi čak 14 vrtića”, zaključio je Vesić.

( Espreso / Alo )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.