VESIĆ NAJAVIO IZGRADNJU NOVIH MOSTOVA I TUNELA U BEOGRADU: Evo šta je rekao
Sava, Foto: Foto: Espreso/Marko Nikolić

uskoro počinje gradnja

VESIĆ NAJAVIO IZGRADNJU NOVIH MOSTOVA I TUNELA U BEOGRADU: Evo šta je rekao

"Izgradnja mosta rasteretiće Brankov most i Gazelu"

Objavljeno: 15:45h

Od sedam mostova, koliko je planirano da se izgradi u Beogradu do 2030. godine, do kraja ove ili početkom sledeće godine u prestonici će se graditi dva nova mosta - Novi Savski most i Most kod Ade Huje, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Novi Savski most zameniće stari i imaće četiri saobraćajne trake i dve trake za tramvaje dakle ukupno šest umesto sadašnje dve. Pored toga, imaće biciklističke staze i široke trotoare, izjavio je Vesić.

"Izgradnja ovog mosta rasteretiće Brankov most i Gazelu. Da ovaj most bude veoma korišćen doprineće izgradnja Gradskog tunela, prvog koji ćemo graditi u našem gradu posle 52 godine, a koji će počinjati kod Ekonomskog fakulteta, ispod Lomine ulice, a završavati u Bulevaru despota Stefana, skoro kod Pančevačkog mosta", rekao je Vesić.

Gužva na auto putu
Gužva na auto putu foto: Espreso

On je dodao "da će izgradnja ovog tunela smanjiti saobraćaj u centru grada za oko 12 odsto i bitno uticati na smanjenje zagađenja".

"Istovremeno nas čekaju radovi sa novobeogradske strane odnosno proširenje Zemunskog puta u ulicu sa četiri trake i izgradnja tri kružna toka na svim raskrsnicama oko tržnog centra Ušće", rekao je Vesić.

On je rekao da očekuje potpisivanje ugovora za izgradnju još jednog mosta na Dunavu kod Ade Huje. Kada taj most bude završen, on će biti deo unutrašnje obilaznice koja bulevarima sa četiri trake povezuje Most na Adi i Most kod Ade Huje, ali će omogućiti da se konačno rekonstruiše Pančevački most.

( Espreso / B92 )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.