KADA ĆEMO MOĆI DA SE KUPAMO NA ADI? Mora biti ispunjen NAJVAŽNIJI USLOV, ali mnogi Beograđani to NE POŠTUJU!
Ada Ciganlija, Foto: Marko Nikolić

BEOGRADSKO MORE

KADA ĆEMO MOĆI DA SE KUPAMO NA ADI? Mora biti ispunjen NAJVAŽNIJI USLOV, ali mnogi Beograđani to NE POŠTUJU!

Najvažniji uslov koji mora biti ispunjen je temperatura vode u Savskom jezeru

Objavljeno:

Dok se Štrand za kupače otvara već 1. maja, za plivanje u Savskom jezeru moraćemo da pričekamo sredinu juna. Uslov je da se voda dovoljno zagreje da bude bezbedna za kupanje.

- Ovogodišnje otvaranje kupališne sezone na Adi Ciganliji očekujemo oko 16. juna, ako nam vremenski uslovi za to dozvole. Najvažniji uslov koji mora biti ispunjen je temperatura vode u Savskom jezeru koja prema međunarodnom standardu mora da dostigne minimalnih 22 stepena - objašnjavaju u JP "Ada ciganlija".

1 / 7 Foto: Marko Nikolić

Međutim, to ne znači da se pojedinci neće kupati i ranije, ali moraju biti svesni da to predstavlja veliki rizik i da nije dozvoljeno, piše Telegraf.

- Dolaskom lepog vremena suočavamo se sa sve većim brojem nesavesnih kupača koji ulaze u vodu i van sezone. Bezbednost svih korisnika i posetilaca Ade Ciganlije nam je na prvom mestu. Imajući to u vidu da se sezona bliži i da je sve veća posećenost Beogradskom moru, povećavamo broj angažovanih pripadnika službe obezbeđenja koji preventivno deluju i edukuju nesavesne kupače o potencijalnim opasnostima - navode iz uprave Ade.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.