ODLOŽENO ISELJENJE MAJKE POGINULOG BORCA! Milica na kratko može da odahne! (UŽIVO)
Treći pokušaj iseljenja Milice Baklajić, Foto: Espreso

UŽIVO PRENOS

ODLOŽENO ISELJENJE MAJKE POGINULOG BORCA! Milica na kratko može da odahne! (UŽIVO)

Danas je ponovo zakazano iseljenje Milice Baklajić, inače treće po redu!

Objavljeno: 09:54h

Izvršitelji i policija pokušaće ponovo da izbace na ulicu Milicu Baklajić (75) iz stana u ulici Milana Tankosića 7 u Beogradu, inače majku borca poginulog 1993. godine na ratištu u Hrvatskoj.

Nesrećna žena je nakon pogibije sina prognana u Srbiju i dobila je od MUP Srbije stan na korišćenje, piše Krov nad glavom.

1 / 4 Foto: Espreso

Danas je ponovo zakazano iseljenje Milice Baklajić, inače treće po redu. Združena akcija Krov nad glavom je na terenu ispred stana Baklajićke i pokušaće da zaštite nesrećnu ženu i njen dom.

Policija i izvršitelji ispred zgrade u kojoj živi Milica Baklajić
Policija i izvršitelji ispred zgrade u kojoj živi Milica Baklajićfoto: Facebook / Združena akcija Krov nad glavom

Sin Milice Baklajić je poginuli borac Predrag Baklajić koji je stradao na ratištu u Hravtskoj 1993. godine. Bio je pripadnik Crvenih beretki, a njegovi saborci okupili su se kako bi zaštitili staricu od 75 godina.

09:49 Policija odlazi sa lica mesta

09:40 Javni izvršitelj odlazi sa lica mesta, ali, kako navode iz Krova nad glavom, nije isključeno da će se kroz par sati vratiti. Policija je i dalje ispred zgrade sedamdesetpetogodišnje starice.

09:20 Pripadnici Socijalnog rada razgovaraju sa policijom

09:15 Policija je stigla ispred zgrade, ali nisu ušli u zgradu

"Nakon što im je sin Predrag poginuo u borbi, Milica i Živko Baklaić su bila primorani da izbegnu u Srbiju da bi sačuvali žive glave. Pošto se Predrag borio u Crvenim beretkama, jedinici koju je organizovao MUP Srboje, resor državne bezbednosti (današnja BIA), Milica i Živko su 1998. godine od MUP-a dobili na korišćenje stan u ulici Milana Tankosića 7.", navode iz Krova nad glavom i dodaju:

"Tada im je rečeno da se radi o službenom stanu. Nekoliko godina kasnije pojavio se tajkun Đorđe Antelj sa tvrdnjom da je stan u Milana Tankosića 7 zapravo njegov, da ga je svojevremeno dao na korišćenje MUP-u i da ga sada želi nazad. Sud je presudio u korist Antelja, a MUP je penzionerki Milici Baklajić, koja je u međuvremenu ostala i bez supruga, kao alternativu ponudio smeštaj u samačkom hotelu.", navode iz ove organizacije.

Podsetimo, poslednji pokušaj iseljenja bio je 2. novembra prošle godine, kada su izvršitelji i policija sprečeni da isele ženu.

Kako su ranije saopštili, Baklajićeva je dobila stan u ulici Milana Tankosića na broju 7. Ona živi sama u stanu, a reč je o 75-godišnjoj ženi.

Baklajićeva, majka stradalog borca, 1998. godine je useljena u taj stan, u međuvremenu je izvesni tajkun, kako navode iz Krova nad glavom, počeo da tvrdi da je njegov i zatražio da se žena iseli iz objekta.

On je potom dobio spor protiv MUP i BIA. Jedino rešenje koje je MUP dao nesrećnoj ženi jeste da ona živi u samačkom hotelu.

Bonus video:

08:33

NAJPOŽELJNIJI RADNICI GRADSKE ČISTOĆE U ESPRESO IZAZOVU ZA DAN ZALJUBLJENIH: Beograđanke načisto ODLEPILE!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.