ON JE UMETNIK, ONI SU MALO OSETLJIVIJI! Venger rekao menadžerima Arsenala i Junajteda kako da reše probleme!
Foto: Fonetap

savet sede glave

ON JE UMETNIK, ONI SU MALO OSETLJIVIJI! Venger rekao menadžerima Arsenala i Junajteda kako da reše probleme!

Arteta i Solšer imaju problema sa nezadovoljnim zvezdama

Objavljeno:

Trenerska ikona Arsenala i Premijer lige gostovala je u podkestu ESPN-a. Arsen Venger se u razgovoru osvrnuo na probleme koje s pojedinim igračima ima njegov bivši klub, ali i nekadašnji veliki rival Mančester junajted.

Mikel Arteta je potpuno izbacio iz tima Mesuta Ozila, kog je Venger doveo u klub još 2013. godine. S njim nikad nije imao problema s kakvima se susreće Arteta, koji je ipak u subotu ostavio otvorenu mogućnost da nemačkog vezistu u januaru vrati u ekipu.

- Nije ga bilo teško voditi. On ima poseban kvalitet kao kreativan igrač i mora da se zabavlja. On je umetnik, a oni su malo osetljiviji. Treba im podrška okoline koja će ih gurati da daju najbolje od sebe - rekao je Venger.

foto: EPA/ FACUNDO ARRIZABALAGA

Zatim je objasnio kako Arteta može da reši problem.

- Fudbalski tim može da se posmatra na dva načina. Ili ćeš imati isti pristup prema svima, dati im jednak intenzitet rada i iste odbrambene dužnosti, ili ćeš pronaći kompromis. Ako imaš kreativnog igrača koji ne može da iznese defanzivni deo posla, možeš oko njega da izgradiš ekipu koja će kompenzovati njegove nedostatke. O tome treba razmišljati - poručio je 71-godišnji Francuz.

foto: EPA/ Peter Powell

Mančester junajted pak ima problema s Polom Pogbom, koji je nezadovoljan i želi da ode iz kluba i to se vidi u njegovim partijama. Venger ima savet i za Olea Gunara Solšera.

- Verujem da treba objasniti igraču kako mu je, bez obzira na planove o budućnosti, u interesu i u opisu posla da bude pravi u sadašnjem klubu. Najbolji način da pripremiš budućnost je da igraš dobro u sadašnjosti - rekao je Venger.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.