VAŽNA VEST: Vojna bolnica u Novom Sadu od sutra spremna za pacijente
Bolnica, Foto: EPA/MARKO DJOKOVIC, Ilustracija

spremn je

VAŽNA VEST: Vojna bolnica u Novom Sadu od sutra spremna za pacijente

Privremena kovid bolnica u beogradskoj "Štark areni" od 19. oktobra kada je počela da radi ponovo primila je 237 pacijenata

Objavljeno: 13:18h

Vojna bolnica Novi Sad, u skladu sa potrebama grada, od sutra će biti spremna da primi kovid pacijente, za čije lečenje je namenjeno 35 postelja na Internom odeljenju, koje je kompletno opremljeno priključcima za kiseonik i koncentratorima kiseonika.

Ukoliko epidemiološka situacija bude zahtevala, Vojna bolnica Niš, u dogovoru sa KC Niš, biće aktivirana za lečenje do 85 kovid negativnih pacijenata, nezavisno od vrste njihovog zdravstvenog osiguranja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Trenutno, vojnim osiguranicima je na raspolaganju prijemno-trijažna ambulanta za akutna respiratorna oboljenja, u kojoj mogu dobiti sve informacije o daljem lečenju.

U vojnoj kovid bolnici Vojnomedicinskog centra Karaburma, koja bez prestanaka radi od marta, trenutno je 85 pacijenata, uključujući 10 pacijenata na intenzivnom lečenju. Ukupan kapacitet te bolnice je 135 kreveta.

Privremena kovid bolnica u beogradskoj "Štark areni" od 19. oktobra kada je počela da radi ponovo primila je 237 pacijenata.

Kapacitet joj je 510 kreveta, a u lečenju obolelih od Kovida-19, osim 18 pripadnika vojnog zdravstva, učestvuju i medicinari iz 15 civilnih zdravstvenih ustanova.

U prethodnom periodu, privremena kovid bolnica u Štark areni radila je od 6. jula do 3. septembra.

Od 30. oktobra i Vojnomedicinska akademija ponovo je svakodnevno, 24 časa, dežurna zdravstvena ustanova za lečenje svih građana čije zdravstveno stanje zahteva hitnu medicinsku pomoć.

Na taj način, zdravstveni kapaciteti Ministarstva i Vojske Srbije osim za pružanje pomoći u suzbijanju epidemije namenjeni su i za pružanje pomoći u lečenju drugih bolesti vojnih i civilnih osiguranika.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.