DVA EPIDEMIOLOGA U SREMSKOJ MITROVICI IMAJU KORONAVIRUS: Otkriven je način kako su se zarazili!
Nedimović o zarazi koja se raširila i na Sremsku Mitrovicu, Foto: Fonet

DVA EPIDEMIOLOGA U SREMSKOJ MITROVICI IMAJU KORONAVIRUS: Otkriven je način kako su se zarazili!

„Jedan od zaraženih epidemiologa nalazio se na terenu Graničnog prelaza Batrovci, gde je sigurno dobio virus i tako preneo na drugog koji je sa njim bio u kancelariji“, rekao je Branislav Nedimović član republičkog Štaba za vanredne situacije

Objavljeno:

Kod dva epidemiologa Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica potvrđen je COVID 19, oni imaju blaži oblik i nalaze se u kućnoj izolaciji, svi ostali radnici koji su bili u kontaktu sa njima su testirani i negativni su na virus korona, kaže Branislav Nedimović, član republičkog Štaba za vanredne situacije.

- Jedan od zaraženih epidemiologa nalazio se na terenu Graničnog prelaza Batrovci, gde je sigurno dobio virus i tako preneo na drugog koji je sa njim bio u kancelariji. Na ovom prelazu prešlo je samo preko 100 000 ljudi. Svi medicinski radnici Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici testirani su i rezulati su negativni, i oni se polako vraćaju na svoja radna mesta. Virus se nije ''uvukao'' u bolnicu - kaže Nedimović dodajući da je odmah nađena zamena za ova dva zaražena epidemiologa.

On kaže da je i direktor Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici dr Živko Vrcelj testiran i da je negativan na ovaj virus.

- Apelujem na građane da ne šire lažne informacije po društvenim mrežama, i da se pridržavaju mera koje je prepisala Vlada Srbije. Jedino svi tako pobedićemo ovu pošast - poručuje Nedimović.

Do sada na području Srema registrovano je sedam slučajeva na COVID 19, i to po dva u opštini Stara Pazova, tri na području Grada Sremska Mitrovica po jedan u Rumi i Irigu.

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.