RUSI OSTALI ZAVEJANI NA GOLIJI ISPOD METAR SNEGA I U DEBELOM MINUSU! Jezivi detalji DRAME spasavanja ledi krv
Ilustracija, Foto: Profimedia

SPAŠAVALI IH CELU NOĆ

RUSI OSTALI ZAVEJANI NA GOLIJI ISPOD METAR SNEGA I U DEBELOM MINUSU! Jezivi detalji DRAME spasavanja ledi krv

Temperatura je u noći spasavanja ruskih državljana bila 10 stepeni ispod nule, a sneg na prevojima i do metar visine

Objavljeno:

Spasioci Gorske službe spasavanja sinoć su evakuisali bračni par iz Rusije koji se našao zaglavljen u snežnim smetovima, na planini Goliji, kod zaseoka Gornji Balići.

Spasioci su primili poziv oko 2 sata iza ponoći, od strane ruskog konzulata, o bračnom paru koji se uputio za Crnu Goru, preko planine Golije ali su usled nailaska na alternativni put zbog praćenja GPS-a naišli na veliku količinu smetova.

"Bračni par je turistički krenuo na put u iznajmljenom autu, a umesto da idu putem preko Kraljeva krenuli su preko Golije jer ih je navigacija tuda navela i onda su se tamo zaglavili zbog velike količine snega", kaže za Tanjug Nemanja Milić, spasilac Gorske službe spasavanja.

Kada su uvideli da ne mogu dalje, pozvali su ruski konzulat koji je kontaktirao policiju u Ivanjici, a koja je dalje kontaktirala Gorsku službu, objašnjava Milić.

Spasioci iz Ivanjice su odmah mobilisani i krenuli u akciju spašavanja na osnovu koordinata koje su im državljani Rusije poslali.

"U saradnji sa PU Ivanjica, spasioci su stupili u kontakt sa bračnim parom i dobili informacije da imaju dovoljno goriva da ostanu u zagrejanom vozilu dok se spasioci ne probiju do njih", navodi Milić.

Nakon akcije spasavanja, bračni par iz Rusije je smešten u hotel u Ivanjici.

"Korišćenjem smernica i primljenih koordinata, spasioci su pronašli zaglavljeni bračni par i uspešno ih izbavili iz snežnog nanosa nakon čega su ih evakuisali do Ivanjice".

U toku današnjeg dana ruski državljani su nastavili put ka Crnoj Gori.

Temperatura je u noći spasavanja ruskih državljana bila 10 stepeni ispod nule, a sneg na prevojima i do metar visine.

BONUS VIDEO: AUTO-PUT POD SNEGOM (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.