PILEĆA KREM ČORBA: Gosti najviše vole kada se ona nađe na SLAVSKOJ TRPEZI
Pileća, bela čorba, Foto: PRINTSCREEN/YT/ ГОТОВИМ С ОКСАНОЙ ПАШКО

brzo zapišite recept

PILEĆA KREM ČORBA: Gosti najviše vole kada se ona nađe na SLAVSKOJ TRPEZI

Po želji, pileća čorba se može zakiseliti sirćetom ili limunovim sokom

Objavljeno:

Ova fenomenalna čorba zaslužuje da se nađe na slavskoj trpezi.

Potrebno je:

  • 3 bataka i karabataka
  • 1 koren celera
  • 1 paštrnjak
  • 1 šargarepa
  • 1 luk
  • 2 krompira
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 150 ml mleka
  • so, začin, biber
  • lovorov list
  • ulje
  • svež peršun list
1 / 8 Foto: Printscreen/Youtube/Domaći Recepti

Priprema:

Svo povrće dobro operite, očistite i isecite na male kockice. U šerpu u kojoj ćete kuvati čorbu stavite malo ulja i na tihu vatru pustite povrće da se dinsta.

Nakon što se malo prodinsta, dodajte odvojene karabatake i batake. Nalijte vodom i ostavite da se kuva. Kad je meso kuvano, izvadite ga, sklonite kožicu sa piletine i ostavite da se malo prohladi tako da moćete da ga lagano skinete sa kostiju i iseckate na tračice.

Potom izvaditi malo povrća sa strane a ostatak staviti da se u blenderu izmiksira. Potom tako izmiksirano vratiti u čorbu, dodati meso i povrće koje smo ostavili sa strane.

U to sipajte mleko i pavlaku za kuvanje, izmešajte i na laganoj vatri ostavite samo toliko da prokuva.

Probajte, po ukusu dodajte začine, so, biber, vegetu... I na samom kraju dodati sitno iseckan peršun.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.