brzo zapišite recept
PILEĆA KREM ČORBA: Gosti najviše vole kada se ona nađe na SLAVSKOJ TRPEZI
Po želji, pileća čorba se može zakiseliti sirćetom ili limunovim sokom
Ova fenomenalna čorba zaslužuje da se nađe na slavskoj trpezi.
Potrebno je:
- 3 bataka i karabataka
- 1 koren celera
- 1 paštrnjak
- 1 šargarepa
- 1 luk
- 2 krompira
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 150 ml mleka
- so, začin, biber
- lovorov list
- ulje
- svež peršun list
Priprema:
Svo povrće dobro operite, očistite i isecite na male kockice. U šerpu u kojoj ćete kuvati čorbu stavite malo ulja i na tihu vatru pustite povrće da se dinsta.
Nakon što se malo prodinsta, dodajte odvojene karabatake i batake. Nalijte vodom i ostavite da se kuva. Kad je meso kuvano, izvadite ga, sklonite kožicu sa piletine i ostavite da se malo prohladi tako da moćete da ga lagano skinete sa kostiju i iseckate na tračice.
Potom izvaditi malo povrća sa strane a ostatak staviti da se u blenderu izmiksira. Potom tako izmiksirano vratiti u čorbu, dodati meso i povrće koje smo ostavili sa strane.
Probajte, po ukusu dodajte začine, so, biber, vegetu... I na samom kraju dodati sitno iseckan peršun.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!