LAŽNO OKRIVLJEN! Proveo 20 GODINA u ZATVORU, pa pušten kad je njegov brat BLIZANAC priznao UBISTVO (FOTO)
Kevin Dugar, Foto: Printscreen/Twitter/CenterOnWrongfulConvictions

zločin

LAŽNO OKRIVLJEN! Proveo 20 GODINA u ZATVORU, pa pušten kad je njegov brat BLIZANAC priznao UBISTVO (FOTO)

Smit je čak potpisao i zvaničnu izjavu i kontaktirao Dugarove advokate ali je sudija 2018. odbio da ponovi suđenje jer je Smit ubistvo priznao dok je služio 99-godišnju kaznu za upad u jednu kuću 2008. godine kada je šestogodišnje dete ranjeno u glavu

Objavljeno:

Muškarac koji je pogrešno osuđen za ubistvo, pušten je iz zatvora nakon 20 godina, nakon što je njegov brat blizanac priznao da je zapravo on bio taj koji je počinio zločin, piše Dejli mejl.

Kevin Dugar (44), pušten je ove sedmice iz čikaškog zatvora, devet godina nakon što je njegov brat blizanac Karl Smit, u pismu koje mu je poslao, priznao ubistvo iz 2003. godine.

"Moram da olakšam dušu pre nego što me ubije", napisao je Smit 2013. godine. "Samo želim da priznam i molim se da ćeš mi oprostiti".

Smit je čak potpisao i zvaničnu izjavu i kontaktirao Dugarove advokate ali je sudija 2018. odbio da ponovi suđenje jer je Smit ubistvo priznao dok je služio 99-godišnju kaznu za upad u jednu kuću 2008. godine kada je šestogodišnje dete ranjeno u glavu.

Smit je naveo da je njegov brat, koji je kasnije nepravedno osuđen napustio zabavu na kojoj su obojica bili da nije bio tu kada je došlo do pucnjave. Priznao je i da se kasnije vratio kući, presvukao i onda sa bratom nastavio da obilazi klubove.

Kasnije je priznao da na suđenju ništa nije rekao jer nije verovao da će njegov brat biti osuđen. Nakon što je završio u zatvoru, rekao je da je tamo pronašao Boga i osetio potrebu da ispravi stvari.

Ipak, sudija je Smitovu isposvest ocenio kao "potpuno nepouzdanu" jer su se braća često pretvarala da su onaj drugi i da postoji "obrazac lažnog predstavljanja i prevare".

Sve do osmog razreda, blizanci su se isto oblačili, delili čarape, cipele, pa čak i sendviče, rekla je njihova majka 2016. godine i često su ih smatrali "jednom osobom".

Smit je čak imao problema da identifikuje samog sebe na fotografijama koje su mu pokazane tokom suđenja 2016. godine.

Njihova majka Džudi Dugar, devojačko Smit, bila je na Smitovom svedočenju i navodno je bila jako uzrujana kada tužilaštvo nije poverovalo njenom sinu. "On ne bi lagao o tome", rekla je.

Presudu je kasnije poništio Apelacioni sud nakon što se Centar za pogrešne presude žalio na slučaj, a novi sudija je ocenio da će porota sasvim sigurno promeniti presudu kada čuje nove dokaze.

Dugar će, prema uslovima puštanja na slobodu, prvih 90 dana boraviti u prelaznom stambenom objektu. Nakon izlaska iz zatvora, dočekali su ga porodica i prijatelji i počastili porcijom pilećih krilaca.

Bonus video:

03:31

Bolnica Kruševac

(Espreso/Daily Mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.