UZNEMIRUJUĆE! Skinuli ga sa LISTE za TRANSPLANTACIJU jer nije bio VAKCINISAN
Otac i sin, Foto: Twitter

uznemirujuće!

UZNEMIRUJUĆE! Skinuli ga sa LISTE za TRANSPLANTACIJU jer nije bio VAKCINISAN

Bolnica je saopštila da je samo “sledila politiku”, dok je njegov otac Dejvid svog sina nazvao “hrabrim”

Objavljeno:

Di Džej Ferguson (31) nalazi se u bolnici u Bostonu od novembra čekajući novi organ za transplantaciju, ali je sada uklonjen sa liste jer nije vakcinisan protiv virusa kovid 19.

Teško bolesni otac dvoje dece ranije je odbio da se vakciniše, a lekari su tu činjenicu uzeli kao razlog skidanja sa liste za transplantaciju.

Fergusonu je preko potrebno novo srce i trebalo je da obavi operaciju spasavanja života jer pati od naslednog stanja zbog kojeg mu se pluća i srce pune krvlju i tečnostima.

Porodica ovog 31-godišnjaka kaže da je bio na “prvoj liniji” kako bi dobio novi organ sve dok nije odbio da promeni svoj stav o vakcinaciji i sada se suočava sa neizvesnom budućnošću, prenosi CBS.

Bolnica je saopštila da je samo “sledila politiku”, dok je njegov otac Dejvid svog sina nazvao “hrabrim”.

– Moj sin je otišao na ivicu smrti da bi se držao svog stava i gurnut je do krajnjih granica. Mislim da se moj dečko bori prilično hrabro i da ima integritet i principe u koje zaista veruje i zbog toga ga još više poštujem. To je njegovo telo, njegov izbor – naveo je Dejvid.

Ferguson je u bolnici od 26. novembra 2021. godine, čekajući novi organ.

Njegova porodica kaže da ne zna šta će biti dalje jer je možda preslab da se pomeri iz bolničkog kreveta.

Boston Brigem i bolnica, deo Harvardske medicinske škole, kažu da je vakcinacija uslov za kandidate za transplantaciju, dok većini od 100.000 ljudi na listama čekanja za transplantaciju organa neće dobiti organ u roku od pet godina zbog nedostatka dostupnih organa.

Dr Artur Kaplan, šef medicinske etike na Medicinskom fakultetu NIU Grosman, kaže da je vakcinacija neophodna za transplantaciju i da vakcinisani pacinti imaju veće šanse da prežive.

– Grip može da te ubije, prehlada može da te ubije, kovid bi takođe mogao da te ubije. Organi su retki, nećemo ih deliti nekome ko ima male šanse da preživi kada drugi koji su vakcinisani imaju veće šanse da prežive posle operacije – uveren je dr Kaplan.

Bonus video:

18:55

Stručnjaci upozoravaju na pakleni plan mafije

(Espreso/Mirror)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.