KRUZER PROMENIO KURS, PUTNICI U PANICI! Njih 700 je već trebalo da su kod kuće, ali desilo se nešto NEOČEKIVANO
Kruzer, Foto: Profimedia

neverovatno

KRUZER PROMENIO KURS, PUTNICI U PANICI! Njih 700 je već trebalo da su kod kuće, ali desilo se nešto NEOČEKIVANO

"Kristal Simfoni" napustio je Majami 8. januara i sve je bilo u redu dok u sredu agencija nije objavila da odlaže sva putovanja do aprila

Objavljeno:

Nakon 14 dana krstarenja po Karibima, više od 700 putnika i članova posade kruzera "Kristal Simfoni", trebalo je da završi svoje putovanje i usidri se u Majamiju. Umesto toga, kruzer je "zbrisao" prema Bahamima nakon što je stigao nalog za zaplenu plovila zbog neplaćenih računa za gorivo u vrednosti od milion evra.

Plovilo je nakon 14 dana krstarenja po Karibima zaplovilo prema Biminiju na Bahamima, gde je pristalo u subotu uveče, piše "Dejli Mejl".

Elio Pejs, britanski muzičar koji nastupa na kruzeru, rekao je da je na brodu oko 300 putnika i 400 članova posade, što je brojka koja odražava teško stanje u industriji kruzera koja je teško pogođena pandemijom.

Matična firma "Genting Hong Kong" podnela je zahtev za likvidaciju firme uz upozorenje da neće uskoro moći da plati dugove. Putnici su isprva bili u panici i pokušavali da otkažu letove i naprave nove rezervacije za nastavak putovanja, a osoblje kruzera pokušava da se pomiri sa činjenicom da će verovatno ostati bez angažmana.

- Svi do jednog vise na telefonu i pokušavaju da zakažu novi let. Nema panike, niko nije besan - rekao je Pejs dodajući da se osoblje izuzetno trudi kako bi pružili gostima informacije i udobnost u novonastaloj situaciji.

"Kristal Simfoni" napustio je Majami 8. januara i sve je bilo u redu dok u sredu agencija nije objavila da odlaže sva putovanja do aprila.

- Bila je to jako teška odluka, ali pametna s obzirom na poslovna zbivanja i razvoj događaja u matičnoj kompaniji - rekao je Džek Anderson, predsednik "Kristal Simfonija" u saopštenju.

1 / 3 Foto: Youtube printscreen/CNBC television

Muzičar Elio Pejs rekao je da je vest šokirala putnike i članove posade, ali istakao da se na kruzeru sve odvija normalno po ustaljenom rasporedu, a on je čak održao koncert.

- Bilo je vrlo neobično nastupiti pred ljudima nakon što smo svi saznali da se pokreće likvidacija agencije. Svi smo bili u šoku kada smo čuli vesti u sredu - rekao je.

Gotovo istovremeno sa vestima o propasti firme, dobavljač goriva "Peninsula Petroleum Far Ist" uložio je žalbu na Floridi, tražeći nalog za zaplenu kruzera "Kristal Simfoni", po američkom zakonu o admiralitetu.

Dobavljač "Peninsula" tvrdi da dug iznosi ukupno četiri miliona evra, a milion se pripisuje kruzeru "Kristal Simfoni". Kruzer će biti zaplenjen čim se usidri u bilo kojoj američkoj luci. Putnici su morali da prenoće na Bahamima i čekaju da stigne trajekt koji će ih za dva sata prevesti na Floridu u luku Fort Loderdejl.

- Mrak mi je pao na oči kada sam čuo šta se događa, ali još više saosećam sa neverovatnim osobljem ovog predivnog, luksuznog kruzera - rekao je britanski muzičar.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.