DVA DANA PRE 22. ROĐENDANA JU JE ZADESILA STRAVIČNA SUDBINA! Umesto da slavi život, ponovo uči da HODA i GOVORI
Fiona, Foto: Facebook/Ffiona Barnett

tuga

DVA DANA PRE 22. ROĐENDANA JU JE ZADESILA STRAVIČNA SUDBINA! Umesto da slavi život, ponovo uči da HODA i GOVORI

Fiona je dodala da su joj jaki lekovi kojima je dozirana izazivali halucinacije

Objavljeno:

Velšanka Fiona Barnet spremala se da proslavi 22. godinu života, a samo dva dana pre rođendana obolela je od težeg oblika koronavirusa nakon čega je završila u komi.

Sve se izdešavalo sredinom avgusta, uspela je nekako da preživi, ali sada mora ponovo da uči da hoda, jede i govori.

U početku je mislila, s obzirom na to da je mlada i zdrava, da će rutinski prebroditi kovid, ali stanje joj se posle nekoliko dana pogoršano, kada je primljena u bolnicu u gradu Lentrisent, prenosi Vels onlajn.

– Nisam bila vakcinisana jer sam mislila da sam mlada, bez zdravstvenih problema i da mi se ništa neće desiti. Očigledno sam pogrešila. vakcina je veoma važna, a korona ne udara samo najstarije, već ljude svih uzrasta – navela je ona.

Fiona je najpre izgubila čulo ukusa i to je posumnjala na koronu, ali pozitivan rezultat PCR testa dobila je dan nakon rođendana.

Kada je nekoliko dana kasnije počela sve teže da diše, primljena je u bolnicu 12. avgusta, nedelju dana nakon pozitivnog testa.

– Partner me je odvezao u bolnicu, a tamo su procenili da je moje stanje vrlo ozbiljno i odmah su me stavili na kiseonik. Ubrzo se stanje pogoršalo, nisam mogla da ustanem, ni da hodam, posle čega su me primili na intenzivnu negu – rekla je devojka.

Lekari su je potom stavili u indukovanu komu jer su postajali sve zabrinutiji zbog nekontrolisanih otkucaja srca, a pluća su joj takođe bila veoma zahvaćena.

Fiona je dodala da su joj jaki lekovi kojima je dozirana izazivali halucinacije.

– Pokušali su da me izvuku iz kome posle dva-tri dana, ali kako sam bila toliko uznemirena, vratili su me. Nisam znala šta je realnost, a šta nije. Za porodicu je to bilo zastrašujuće, ali ja nisam bila u stanju da budem uplašena jer nisam bila svesna – kazala je.

Fiona Barnet
foto: Facebook/Ffiona Barnett

Fiona je ukupno provela dve nedelje i pet dana u bolnici, a pred kraj boravka morala je ponovo da nauči kako da priča, hoda i pravilno jede.

– Kada sam uspela da progovorim, to jednostavno nije bio moj glas. Kad sam stigla kući takođe su morali da brinu o meni. Bila mi je potrebna pomoć pri kupanju, a morali su i da mi prave hranu – dodala je 22-godišnjakinja.

Ostala je živa, ali najviše žali zbog neobične nuspojave od traume boravka na intenzivnoj nezi kada je izgubila kosu, a i danas, nekoliko meseci nakon boravka u bolnici ima problem sa vlasima.

– Imala sam zaista dugu, gustu kosu. Nisam počela da je gubim sve dok nisam izašla iz bolnice – objasnila je ona.

(Espreso/DailyRecord)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.