KRENULA KOD PRIJATELJA, PA MISTERIOZNO NESTALA! Nakon 2 godine otkriveni novi tragovi, 1 stvar KLJUČNA (VIDEO)
Lija, Foto: Profimedia

misterija

KRENULA KOD PRIJATELJA, PA MISTERIOZNO NESTALA! Nakon 2 godine otkriveni novi tragovi, 1 stvar KLJUČNA (VIDEO)

Detetktivi strahuju da je nestala tinejdžerka žrtva trgovine ljudima jer tvrde da su zaista blizu rešavanju zagonetke nestanka

Objavljeno:

Lija Kraučer (19) nestala je 15. februara, 2019. nakon što je rekla porodici da ide kod prijatelja u Milton Kejns, Bakingemšir.

Detetktivi strahuju da je nestala tinejdžerka žrtva trgovine ljudima jer tvrde da su zaista blizu rešavanju zagonetke nestanka.

Kako su dani prolazili bez hapšenja ili osumnjičenih u vezi sa slučajem – detektivi početnici pokrenuli su potragu na Fejsbuku. Posle dve godine detektivskog rada kod kuće, tragači su otkrili velike nove tragove – i sada tvrde da su zaista blizu istini.

Administrator grupe – koji je odbio da bude imenovan ili uslikan – rekao je za Sun:

– Ovo zaista izgleda kao slučaj nestale osobe, možda čak i trgovine ljudima. Ono što smo videli na našem sajtu – na našoj stranici sa 6000 članova – je da velika većina veruje da policija nema dovoljno informacija. Zato mi želimo da kontrolišemo ovu istragu. Ako idemo u pogrešnom pravcu, recite nam i mi ćemo krenuti u drugom pravcu. Samo želimo da to rešimo. Tragovi na koje grupa nailazi uključuju jezivu Google Earth sliku devojke koja liči na nestalu Liju umotanu u crveno ćebe. Slika je snimljena u blizini napuštene štale u Iton Breju – 28 milja od Milton Kejnsa – mesec dana nakon što je nestala. Dok je policija već pretresla veliku kuću kojoj pripada štala i teren skoro dve godine pre toga, krenuli su da ispitaju sliku kada ju je grupa označila.

Mislim da zaista možemo da pomognemo policiji i mislim da treba da nas saslušaju i da mi zaista možemo da pomognemo. I kao zajednica, mi smo jači. Ali administrator je dodao:

– Svako ko nam se obrati sa bilo kojom validnom informacijom prvo pošaljemo direktno policiji – i mi se pridržavamo tog pravila.

Naša poenta je da radimo zajedno sa policijom i zajednicom i da rešimo ovu stvar kako bi naša deca mogla bezbedno da žive na dalje. Ali policija sve to može bolje.

Najnovija slika figure u crnom poslata je iz grupe policiji. Tragači s Fejsbuka misle da slika prikazuje Liju dana kada je nestala.

Mrežni tragači nisu razgovarali sa Lijinim roditeljima, ali to ih ne sputava u njihovoj istrazi.

Dodao je:

– Razgovaramo sa njima preko policije, ali nikada nismo direktno razgovarali sa njima.

Policija je rekla da je slučaj Lije Kraučer jedna od najvećih i najizazovnijih potraga nestalih osoba u istoriji policije. Međutim, iz različitih razloga, nije prikladno da objavimo svaku informaciju koju dobijemo. Svako ko ima informacije može se javiti policiji odmah.

(Espreso/TheSun)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.