HOTELI OD SNEGA I LEDA ŠIROM EVROPE! Nude "osvežavajuć" odmor, a 1 od njih se nalazi u komšiluku (FOTO)
Ilustracija, Foto: Printscreen/Instagram/365kemi

LEDENI HOTELI

HOTELI OD SNEGA I LEDA ŠIROM EVROPE! Nude "osvežavajuć" odmor, a 1 od njih se nalazi u komšiluku (FOTO)

Na svetu danas ima zaista puno hotela koji obezbeđuju pravo uživanje ljubiteljima hladnog vremena

Objavljeno:

Dok mnogi turisti očajnički žele da pobegnu od hladnog vremena, drugi žele da uživaju u ledenim snežnim pejzažima. Ovo su samo neki od hotela u Evropi koji nude "osvežavajuć" odmor u pravom smislu te reči.

Na svetu danas ima zaista puno hotela koji obezbeđuju pravo uživanje ljubiteljima hladnog vremena. Od igloa do tematskih hotela, oni mogu da biraju u kakavim će sobama ili prostorijama odmarati, a mnogi od njih se obnavljaju svake godine, koriste se ledeni blokovi iz jezera i reka u njihovim lokalnim područjima.

Hotel Ice, Rumunija

Ovaj ledeni hotel u Rumuniji, u srcu planina Fagaras, gradi se svake godine u potpunosti od snega i ledenih blokova izvađenih iz obližnjeg jezera, i svake godine hotel ima novu temu. Gosti mogu da spavaju u dvokrevetnim sobama ili igloima i svi su opremljeni životinjskim krznom i termo posteljinom.

SnowCastle Resort, Finska

Snowcastle se svake godine takođe pravi od snega i leda, i može se pohvaliti neverovatnim umetničkim delima od leda. Gosti mogu odabrati i zimski boravak u Vilama Seaside Glass, koje sve imaju stakleni krov, što je idealno za posmatranje severnog svetla.

Icehotel, Švedska

Kad se vode reke Torne zalede svake godine, vade se ogromni ledeni blokovi koji se koriste za pravljenje ovog hotela. Osim dvadeset standardnih ledenih soba (koje dolaze s krevetom napravljenim od leda), Icehotel u Švedskoj takođe ima 12 umetničkih apartmana jedinstveno dizajniranih, sve se ručno izrezbari od leda svake godine.

Iglo selo, Austrija

Ovo iglo selo gostima nudi ledene sobe sa LED svetlima i krevetima koji su prekriveni ovčjim kožama i termo vrećama za spavanje. Postoji čak i ledeni bar koji poslužuje pića u ledenim čašama, za potpuno ledeno iskustvo.

Snowhotel Kirkenes, Norveška

Ovaj ledeni hotel u Norveškoj ne ponosi se samo svojim dizajnom, već i neverovatnim aktivnostima koje obezbeđuje gostima. Oni mogu učestvovati u hranjenju irvasa, haskija ili u jednostavnom aktivnom odmoru, u vožnji bicikla po ledenom krajoliku. Svaka hotelska soba ima udoban dušek sa toplotnom izolacijom i sve je potpuno prirodno, koriste sa samo lokalni ekološki prihvatljivi materijali.

Bonus video:

02:10

Espreso u poseti najsavremenijem precistacu otpadnih voda u Vršcu

(Espreso/TU Magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.