MAŠINOVOĐA ZAUSTAVIO VOZ I OTIŠAO DA KUPI JOGURT! Snimak incidenta obišao SVET, NEVERICA (VIDEO)
Voz, Foto: Marko Nikolić

PAKISTAN

MAŠINOVOĐA ZAUSTAVIO VOZ I OTIŠAO DA KUPI JOGURT! Snimak incidenta obišao SVET, NEVERICA (VIDEO)

Nadležni su rekli da neće tolerisati bilo kakav rizik po nečiju bezbednost

Objavljeno:

Pakistanski mašinovođa Rana Mohameda Šehzad i njegov pomoćnik Iftikar Husein suspendovani su nakon što su neplanirano zaustavili voz na realciji Lahore – Karači, kako bi kupili kupili jogurt.

Snimak incidenta koji se dogodio u ponedeljak postao je viralan na društvenim mrežama, a voz su zaustavili na nebezbednom i neplaniranom mestu u blizini železničke stanice Kanha.

Na snimku se vidi pomoćnik vozača kako kupuje jogurt sa ulične tezge i penje se nazad u voz.

Nakon što je video postao viralan, pakistanski ministar za železnice Azam Kan Svati naredio je administraciji pakistanskih železnica u Lahoreu da suspenduje mašinovođu i pomoćnika, izvestio je Dawn.

– Neću tolerisati ovakve događaje u budućnosti i dozvoliti bilo kome da koristi nacionalnu imovinu za ličnu upotrebu – upozorio je ministar u saopštenju.

– Kada zaustavite voz nasred šina, to postaje pitanje bezbednosti. Bezbednost je naš prioritet. Ne možemo tolerisati ništa što ugrožava bezbednost – dodao je portparol ministarstva železnice Sied Ijaz-ul-Hasan Šah, prenosi AFP.

Incident je pokrenuo pitanja o bezbednosti i regulisanju železnice u zemlji u kojoj su nesreće uobičajene zbog lošeg upravljanja i nemarnosti.

Železnički zvaničnik rekao je novinskoj agenciji da takvi incidenti nisu neuobičajeni u Pakistanu.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.