OTPUŠTENA SA POSLA NAKON 35 GODINA RADA: Razlog iza toga BIZARAN i PONIŽAVAJUĆ!
Autobus, Foto: Filip Plavčić

NEVEROVATNO

OTPUŠTENA SA POSLA NAKON 35 GODINA RADA: Razlog iza toga BIZARAN i PONIŽAVAJUĆ!

Najpre su joj ponudili manju platu i lošije uslove, što je odbila

Objavljeno:

Trejsi Skols (57) koja je od 1987. godine vozila gradski autobus u depou u Velikom Mančesteru i koja je to bolje i iskusnije radila od većine muškaraca, otpuštena je sa posla nakon tri i po decenije rada, a razlog je najblaže rečeno bizaran i ponižavajuć.

Naime, rekli su joj da mora da se penzioniše jer nema više sposobnosti da vozi autobus zbog svog rasta, odnosno da je “preniska” za taj posao.

Kompanija je nedavno položaj retrovizora na autobusima, što navodno znači da ona ima poteškoća da ih vidi dok nogama pritiska papučice za gas, kočnicu i kvačilo, prenosi Metro.

Visoka je svega 155 centimetara, ali mnogi se slažu da je to čista diskriminacija i da nije zaslužila na taj način da je oteraju, a veoma teško je podnela promenu uslova i otkaz.

Javnost i kolege potpisale su peticiju kako bi je poslodavac zadržao na poslu, a za sada je prikupljeno više od 1.000 potpisa.

Trejsi, majka troje dece, navodi da je kompanija odbila da na novim vozilima prilagodi retrovizore njenim mogućnostima, a jednom su joj čak ponudili alternativu sa manje sati rada i drastično manjom platom, što je odbila.

– Ovo je skandal. Ja sam udovica sa troje dece i maltene pred Božić me oteraju sa posla. Volim svoj posao, obavljam ga 34 godine, imam redovne mušterije i redovnu rutu i ne želim to da izgubim zbog gluposti – navela je Trejsi, koja je dirnuta podrškom kolega.

– Radim sa sjajnim momcima, divni su prema meni i ovaj njihov gest me je naročito dirnuo – istakla je.

Uprkos žalbama sindikata, kompanija je odbila da je zadrži na poslu pod uslovima koji su do sada važili.

– Na žalost, došlo je do situacije da smo morali da prekinemo radni odnos vozača. Ovo je kompleksan slučaj i žalbeni proces je u toku. Stoga, u ovoj fazi ne možemo dalje da komentarišemo – naveli su iz kompanije Go North West za britanske medije.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/metro.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.