UČENIK NAPRAVIO OPŠTU POMETNJU: Zbog 1 rečenice IZBAČEN iz škole, usledio neočekivan OBRT!
Ilustracija, Foto: EPA

NEVERICA

UČENIK NAPRAVIO OPŠTU POMETNJU: Zbog 1 rečenice IZBAČEN iz škole, usledio neočekivan OBRT!

Učenik je to izjavio pred profesorom fizičkog i drugarima iz odeljenja

Objavljeno:

Učenik srednje škole u Nju Hempširu izbačen je zbog izjave da na svetu postoje i postojaće uvek samo dva pola – muškarci i žene.

Kako su širom SAD poslednjih godina zbog rodne ravnopravnosti i poštovanja osoba koje se kao treći pol izjašnjavaju kao “oni”, ovakve izjave podložne su krivičnim prijavama.

Učenik je to izjavio pred profesorom fizičkog i drugarima iz odeljenja (pre toga je verovanje zastupao i u nekim prepiskama sa prijateljima iz škole), nakon čega je za sve saznao i razredni starešina koji je slučaj prijavio direktoru.

Ne samo što je učenik ovom izjavom podigao prašinu među zaposlenima u školi, već se prozvana našla i jedna njegova drugarica koja veruje da je pripadnik oba pola.

Ono što niko nije očekivao je da će srednjoškolac posle izbacivanja tužiti školu.

Učenik je za potrebe tužbe i uz dogovor s roditeljima angažovao advokata hrišćanske organizacije Cornerstone Action koja zastupa tradicionalno verovanje da postoje samo muški i ženski pol. Advokat učenika pozvao se i na Ustav SAD u kojem piše da su priznata dva pola.

– Učenik i dalje zastupa verovanje da postoje samo dva pola i ne vidi da je zbog toga mogao da bude izbačen iz škole. Učenik kaže da nikada u životu nijednu osobu neće nazvati terminom ‘oni’ jer to ne postoji – piše u tužbi.

Direktor škole Dejvid Rajan rekao je da neće davati dalje izjave dok se proces na sudu ne okonča.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Objektiv.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.