LEKARI TRUDNICI DALI DVA IZBORA - ABORTUS ILI AMPUTACIJA NOGE: Njen izbor će vas iznenaditi!
Ketlin Ozborn, Foto: Printcsreen

reportaža

LEKARI TRUDNICI DALI DVA IZBORA - ABORTUS ILI AMPUTACIJA NOGE: Njen izbor će vas iznenaditi!

Niko nije očekivao da će ovako razmišljati

Objavljeno:

Britanka Ketlin Ozborn (28) oduvek je živela opušteno, u stilu “lako ćemo” sve dok nije dobila dva sina.

Tada je shvatila koliko je važno donositi dobre odluke i što je najvažnije, brinuti se o najbližima tako da u svakom trenutku imaju sve što im treba.

Kada su je, dok je bila u drugom stanju s trećim detetom šokirali informacijom da joj se vratio rak, kao i da se on dosta proširio, Ketlin je mislila samo na to kako će sinovi bez nje.

Dok se pripremala za najgori i poslednji period života, od lekara je dobila potencijalno spasonosnu informaciju.

– Posle nekoliko magnetnih rezonanci i drugih pregleda rečeno mi je da imam pred sobom dva izbora – ili da abortiram kako bi započela sa hemoterapijom, ili da mi amputiraju nogu. Moja familija bila je ubeđena da ću abortirati jer sam već imala dva sina i bila sam srećna majka. Ipak, odlučila sam da se odreknem noge. Želela sam i treće dete – rekla je Ketlin za Metro.

Amputacija je prošla sjajno i Ketlin je bila spasena. Važnije od toga, njeni sinovi ponovo su imali majku. Na kraju priče oko amputacije, usledilo je i ono najlepše.

– Presrećna sam zbog odluke jer sam pet meseci kasnije dobila ćerku Aidu-Mej. Odluka je bila na mestu jer, da sam abortirala, pitanje je koliko bi mi hemoterapija pomogla. Ovako, donela sam na svet još jednu osobu. Devetogodišnji Hejden i petogodišnji Leo su presrećni što sada imaju sestricu. I ja sam celog života maštala da imam sestru, tako da je sve ovo vredelo – rekla je Ketlin.

Ketlin se u međuvremenu navikla na štaku. Kaže da ju je najviše nerviralo kada mora da uđe u zgradu ili kola kako će to da uradi, ali sada je, kako naglašava – “sve OK”.

Bonus video:

03:20

VELIKI DAN ZA SRPSKO ZDRAVSTVO! Dr Karličić: Svrstali smo se u red zemalja koji se na visokom nivou bave prevencijom samoubistva

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.