MARTA JE OTPUSTILA RADNIKE, A POTOM SE NAŠLA U PAKLU: I veoma je STRAVIČNO! (FOTO)
Marta u Keniji, Foto: Printscreen/Instagram

SUOČAVA SE SA TEŠKIM OPTUŽBAMA

MARTA JE OTPUSTILA RADNIKE, A POTOM SE NAŠLA U PAKLU: I veoma je STRAVIČNO! (FOTO)

Prema njenim rečima, do ovih optužbi došlo je jer je morala da otpusti radnike iz svoje organizacije nakon što je saznala da su iznuđivali novac od porodica koje su pomogle i donirale njenu kampanju

Objavljeno: 17:14h

Španska državljanka Marta Oreha, koja volontira u Keniji i ima fondaciju “Podrška zdravstvenoj zaštiti u Keniji”, suočava se sa teškim optužbamazlostavljanjem i eksploatacijom dece u toj zemlji, za koje ona tvrdi da su lažne i da joj se svete ljudi koje je otpustila zbog nečasnih radnji, prenosi Clarin.

Prema njenim rečima, do ovih optužbi došlo je jer je morala da otpusti radnike iz svoje organizacije nakon što je saznala da su iznuđivali novac od porodica koje su pomogle i donirale njenu kampanju.

Zahvaljujući finansijskoj pomoći koju je godinama dobijala od ljubaznih ljudi, Marta je uspela da pomogne više od 120 afričke dece da besplatno pohađaju školu, da se prehrane i da se leče kod lekara.

Zbog pandemije koronavirusa, Marta je morala da se vrati u Španiju, a da svoju nevladinu organizaciju ostavi u rukama para kom je najviše verovala.

Ispostavilo se da joj je to bio jedan od najvećoh promašaja. Naime, kada se krajem jula ove godine vratila u Keniju, saznala je da su muškarac i žena koji su vodili njenu fondaciju prisiljavali porodice žrtava da daju nakdande za pristup ovim uslugama.

– Prisilili su ih da plate sve ono što sam obezbedila besplatno. Zato sam odlučila da im dam otkaz – navela je Marta.

U znak odmazde, kako navodi ona, par je odlučio da je optuži za zlostavljanje i eksploataciju dece.

Marta Oreha
foto: Printscreen/Instagram

Sada Marta traži pravdu i pomoć za plaćanje sudskih troškova koje ovaj sudski proces podrazumeva.

Ona takođe uverava da je ova afrička zemlja veoma korumpirana, pa rešavanje ovog slčučaja neće biti nimalo lako.

– Kada su ih prijavili i videli da su u teškoj situaciji, odlučili su da mene dovedu u opasnost i da me lažno optuže u znak osvete – tvrdi Marta Oreho.

(Espreso/ Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.