KAKO DA PREPOZNATE DA LI SU POSTAVLJENE KAMERE U IZNAJMLJENOM SMEŠTAJU: Bivši haker otkrio neverovatan TRIK (VIDEO)
Deo sa snimka, Foto: Pritnscreen/TikTok

NEĆETE VEROVATI

KAKO DA PREPOZNATE DA LI SU POSTAVLJENE KAMERE U IZNAJMLJENOM SMEŠTAJU: Bivši haker otkrio neverovatan TRIK (VIDEO)

Video ima više od 5,5 miliona pregleda, a Markus je objasnio da ga je snimio u insceniranoj iznajmljenoj sobi, ne želeći da pravi hotel ili ljude koji iznajmljuju smeštaj izloži riziku da zaista nađe kamere u njihovim prostorijama

Objavljeno:

Iznajmili ste smeštaj i brinete da su vlasnici "revnosno" postavili kamere? Bivši haker otkriva kako da ih pronađete!

Britanski TikToker, koji se predstavlja kao bivši haker, otkrio je jednostavni trik uz pomoć kojeg možete utvrditi da li je u vašoj hotelskoj sobi postavljena kamera!

Isti princip može se, naravno, primeniti i ako mislite da je u nekoj drugoj prostoriji postavljena kamera za nadzor, a da o tome niste obavešteni jer je snimanje bez obaveštenja nedozvoljeno.

Markus Hačins, koji drži predavanja o sajberbezbednosti, objasnio je kako da pregledate uređaje po sobi da biste znali da li je u nekom od njih postavljena kamera.

Uzmite baterijsku lampu, moguće je da je već imate u okviru mobilnog telefona, i direktno je uperite u predmet koji vam deluje sumnjivo. Ako se na njemu nalazi kamera, videćete blagu plavu svetlost.

"Isprobajte na svom mobilnom, uzmite baterijsku lampu i uperite je u kameru telefona. Videćete kakvu svetlost bi trebalo da tražite. Ovo je tehnika koja radi i na dvostranim ogledalima. Moderne kamere su male, a preporučujem da proverite sve uređaje koji vam deluju sumnjivo a nalaze se u kupatilu ili blizu kreveta", rekao je on.

@malwaretech

Reply to @safarijackza How to find hidden cameras in AirBnBs ##safety ##travel

♬ original sound - Marcus Hutchins

Video ima više od 5,5 miliona pregleda, a Markus je objasnio da ga je snimio u insceniranoj iznajmljenoj sobi, ne želeći da pravi hotel ili ljude koji iznajmljuju smeštaj izloži riziku da zaista nađe kamere u njihovim prostorijama.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.