DANIJEL SE PROBUDIO BEZ 20 GODINA ŽIVOTA: Kad se pogledao u ogledalo POČELA NOĆNA MORA, nije mogao da se PREPOZNA!
Danijel Porter sa ženom, Foto: Facebook printscreen/Daniel Porter

ŠOKANTNO!

DANIJEL SE PROBUDIO BEZ 20 GODINA ŽIVOTA: Kad se pogledao u ogledalo POČELA NOĆNA MORA, nije mogao da se PREPOZNA!

Mislio je da sanja, ženu i ćerku nije prepoznao

Objavljeno:

Kada se tridesetsedmogodišnji Danijel Porter u julu 2020. godine probudio u svom domu u Teksasu, mislio je da će to biti dan kao i svaki drugi pre njega.

Međutim, već po dolasku pred ogledalo shvatio je da se nalazi u noćnoj mori. Sebe nije prepoznao. Potom ni ženu. Ni desetogodišnju ćerku. Počeo je da paniči verujući da se probudio pijan, ili da je kidnapovan.

Supruga Rut uzalud ga je smirivala. Jedino što mu je pomoglo je što ga je odvezla kod roditelja kući. Tamo se osećao sigurno. Plašio se čak i njihova dva psa. Istog dana, Danijela su odveli kod lekara jer je konstantno govorio da ima 16 godina i da i dalje ide u školu.

Lekari su tada konstatovali nešto što danas više ne govore – da ima prolaznu amneziju, odnosno da je ko zna iz kojih razloga ovaj specijalista za sluh izgubio 21 godinu života. Sada je jasno da će to stanje ostati zauvek.

Danijelu se do danas ništa nije promenilo. Zapravo i jeste – prihvatio je realnost da ima porodicu, da više nije tinejdžer već odrastao muškarac. To ga boli, ali trudi se da se navikne, pišu Zanimljivosti dana.

– Jednog jutra se probudio i nije imao pojma ko sam i gde je on. Bio je veoma zbunjen, nije prepoznao sobu. Mislio je da je ili pijan i da je otišao kući sa ženom ili da je kidnapovan. Mogla sam da ga vidim kako traži put za bekstvo – rekla je tada Rut američkim medijima.

Ne samo da se Porter ne seća svoje žene i ćerke, njihovih ljubimaca i prijatelja koje je stekao u poslednje dve decenije, već je čak zaboravio i sve obrazovanje koje je stekao nakon srednje škole pa je morao da prestane da radi kao obučeni specijalista za sluh . Rut ga je vozila kroz komšiluk, ponovo ga predstavila njegovim starim prijateljima, u nadi da će mu vratiti sećanje, ali do sada nije uspelo.

Danijelova supruga i ćerka su prošle godine bile u depresiji jer su se borile da se pomire sa njegovim misterioznim stanjem. Ne samo da mu nedostaje veliki deo sećanja, već je zapravo druga osoba, sa različitim ukusima u hrani i drugačijim stavom. Na primer, sada voli izlaske, a ranije nije.

– Čudno je jer sam ja u staroj vezi, a on u novoj. Ćerki je bilo najteže. Kao da je imala stranca u kući, a ne oca – rekla je Rut.

Lekari ne znaju tačno šta je izazvalo tešku amneziju Danjiela Portera, ali sumnjaju da je to bila nuspojava emocionalnog stresa.

Počelo je sa napadima izazvanim stresom u januaru 2020. godine, nakon što je izgubio posao. Tada je morao da proda kuću i deo svog imetka i patio je i od iskliznuća diska u kičmi. Mesec dana nekon što su se preselili u roditeljsku kuću da bi se stabilizovali, počeo je da dobija ove epileptične napade.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.