KAKVA BAHATOST: Slao poruke dok je vozio pa se zakucao u KOMBI, napravio 42 prekršaja tokom JEDNE VOŽNJE (VIDEO)
Derek Holand, Foto: Printscreen/youtube

njemu nije mesto za volanom

KAKVA BAHATOST: Slao poruke dok je vozio pa se zakucao u KOMBI, napravio 42 prekršaja tokom JEDNE VOŽNJE (VIDEO)

Tokom svog putovanja, Holand je koristio kopiju kopče sigurnosnog pojasa u utičnici kako bi sprečio aktiviranje alarma

Objavljeno:

Na društvenim mrežama i platformama pojavio se šokantan snimak vozača kamiona koji se zakucava u zadnji deo kombija, u trenutku kada je slao SMS poruke mobilnim telefonom, tri osobe su povređene, a vozač je uhapšen.

Derek Holand (59) vozio se auto-putem A27 u blizini Levisa u Istočnom Saseksu kada mu je telefon odvukao pažnju i kada se zabio u pokvareni kombi koji je stajao na putu. Zastrašujući trenutak zabeležile su dve kamere ugrađene u Holandovo vozilo.

Potom su ga pregledali detektivi koji su zabeležili 42 odvojena incidenta loše vožnje tokom Holandovog četvorosatnog putovanja 10. avgusta prošle godine. To je podrazumevalo upornu upotrebu njegovog telefona, skidanje obe ruke sa volana da bi oljuštilo bananu i mahalo semaforima.

Tokom svog putovanja, Holand je koristio kopiju kopče sigurnosnog pojasa u utičnici kako bi sprečio aktiviranje alarma. Pojas je stavio tek kada se zaustavio iza policijskog automobila na nizu semafora i čim je vozilo nestalo iz vida, ponovo je uklonio pojas.

U sudaru prošle godine učestvovao je policijski kombi koji se pokvario u jednoj od traka dvostrukog kolovoza prema zapadu, saopštila je policija Saseksa. Troje ljudi u vozilu - vozač, zatvorska pratnja i zatvorenik - zadobili su povrede.

Holand iz avenije Saton, iz Siforda, naknadno je uhapšen i optužen zbog opasne vožnje, po tri tačke za nanošenje ozbiljnih povreda opasnom vožnjom. Tokom razgovora sa policijom, Holand je priznao da je njegovo ponašanje bilo "grozno".

59-godišnjak se izjasnio krivim po sve četiri tačke optužbe i danas se pojavio pred Krunskim sudom Hov, gde je osuđen na tri i po godine zatvora. Takođe je diskvalifikovan za vožnju u periodu od 57 meseci.

Sudija Reni rekao je da je Holand priznao krivicu i rekao da se pokajao i da se "očigledno sramoti" zbog svog "zastrašujućeg" načina vožnje.

- Niste vodili računa o javnoj bezbednosti i zakonu. Jasno je da niko drugi nije kriv osim vas oko uzroka ovog sudara. Kada neko vozi rukama skinutim sa volana, koristeći mobilni telefon, vozi dok istovremeno koristi laktove i jede, to je nastavak opasne vožnje, a ovaj slučaj je obuhvatio oko 42 incidenta.

- Sreća je što je kompanija postavila kamere na svoj kamion, što nam je omogućilo da ispitamo postupke vozača. Kompanija je u potpunosti sarađivala sa našom istragom - rekao je detektiv Rob Boldvin, ekspert za saobraćajne nesreće.

- Ovo je najgori slučaj dugotrajne loše vožnje koji sam video. To veoma pogoršava činjenica da je Holand bio odgovoran za upravljanje velikim teretnim vozilom i on je trebao da bude veoma svestan rizika koji preuzima. Pokazao je potpuno zanemarivanje bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju - rekao je detektiv, a piše The Sun.

39:40

USIJANJE DANA 27.07.2021.

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.