POZNATI MILIJARDER SE SPREMA DA POLETI U SVEMIR! Brenson planira i uživo prenos, ostvarenje svojih snova (VIDEO)
Ričard Brenson, Foto: AP

neverovatno

POZNATI MILIJARDER SE SPREMA DA POLETI U SVEMIR! Brenson planira i uživo prenos, ostvarenje svojih snova (VIDEO)

Brenson ovo putovanje planira dugo, a prvi put je objavio svoju nameru da napravi svemirski brod davne 2004. godine, s očekivanjem da će imati komercijalnu uslugu na raspolaganju do 2007

Objavljeno:

Britanski biznismen Sir Ričard Brenson sprema se da ostvari životnu ambiciju i poleti u svemir. Danas bi trebalo da krene putem kosmosa raketnim avionom svoje kompanije Virgin Galactic.

Iako mu fali još mnogo milijardi da pretekne najbogatijeg na svetu - Džefa Bezosa, u ovome pretenduje da ga nadmaši, barem kada je reč o tajmingu. Podsećamo, Bezos planira let u svemir, sa još tri osobe, 20. jula.

Brenson kaže da želi da proceni kakvo je iskustvo putovanja u kosmos, pre nego što omogući tu opciju kupcima koji su već spremni da plate paprenu sumu za karte. Raketa bi, naime, trebalo da započne misiju iznad Novog Meksika oko 07:00 sati po lokalnom američkom vremenu (14:00h BST - British Summer Time).

Kako je najavljeno, Virgin Galactic će pružiti onlajn prenos događaja.

Okvir za sledeći probni let letelice "SpaceShipTwo" otvara se 11. jula, i zavisi od vremenskih uslova i tehničkih provera, navedeno je u saopštenju Virgin Galactic-a početkom meseca. Kako je najavljeno, Brenson je prošao istu obuku za let, kao i budući astronauti.

Brenson ovo putovanje planira dugo, a prvi put je objavio svoju nameru da napravi svemirski brod davne 2004. godine, s očekivanjem da će imati komercijalnu uslugu na raspolaganju do 2007.

Ali, tehničke poteškoće, uključujući fatalni pad tokom razvojnog leta 2014. godine, učinile su svemirski projekat jednim od najizazovnijih poduhvata u karijeri Britanca. Više puta je istakao da odmalena mašta o tome da se otisne putem nebeskih visina.

- Zašto ne bismo išli u svemir? Prostor je izvanredan, svemir je veličanstven. Želim da ljudi mogu da se osvrnu na našu divnu Zemlju i vrate se kući - istakao je.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.