TAMARA JE BILA UBEĐENA DA NOSI ŠESTORKE, A ONDA JE USLEDIO ŠOK: Lekari na porođaju videli još ovo!
Trudnica, Foto: EPA/Francis R Malasig

hit

TAMARA JE BILA UBEĐENA DA NOSI ŠESTORKE, A ONDA JE USLEDIO ŠOK: Lekari na porođaju videli još ovo!

Otac Tebogo Totetsi koji je trenutno nezaposlen kaže da je presrećan. On tvrdi da je začeće bilo prirodno, ali ovakvi slučajevi gotovo uvek su do sada bili rezultat veštačke oplodnje

Objavljeno:

Južnoafrikanka Gosiame Tamara Sithol, rodila je desetoro dece što bi bio najveći broj beba rođenih tokom jednogporođaja trenutno na svetu. Tamara koja već ima blizance, rodila je sedam dečaka i tri devojčice u bolnici u Pretoriji, a prema rečima njenog supruga porodila se na carski rez.

Otac Tebogo Totetsi koji je trenutno nezaposlen kaže da je presrećan. On tvrdi da je začeće bilo prirodno, ali ovakvi slučajevi gotovo uvek su do sada bili rezultat veštačke oplodnje.

Ime bolnice u kojoj se Tamara porodila nije navedeno tako da ne može da se proveri koliko su informacije o porođaju tačne.

Otac je na telefonski poziv odgovorio iz lokalne prodavnice kada je rekao da je srećan i veoma emotivan, kao i da ne može mnogo da priča o samom porođaju.

Prema njegovim rečima na prvom pregledu ustanovljeno je da Tamara nosi šestoro dece, na drugom pregledu lekari su uočili još dve, a tek na porođaju i poslednje dve bebe. Trudnoća je kako je Tamara rekla bila komplikovana, veoma rano su usledile mučnine i bolovi u nogama.

Slučaj Sitholovih se dogodio samo mesec dana pre porođaja Halime Cise koja se porodila u Maroku.

Cise je rodila pet devojčica i četiri dečaka, a porođaj je bio veoma komplikovan. Nadgledali su ga tim od deset lekara i 25 medicinskih sestara, a majka je zamalo izgubila život zbog velikog gubitka krvi.

Stanje majke i beba je sada stabilno, ali su zadržani u bolnici kako bi se medicinsko osoblje i dalje moglo da nadgleda napradak novorođenčadi, kao i zdravstveno stanje majke.

Bonus video:

01:27

NAJBOLJE VAKCINE ZA TRUDNICE

(Espreso / SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.