KRISTINA (23) IMA 21 DETE, A ČUVA IH 16 DADILJA: Ona je rodila SAMO JEDNO, a želi ih još (FOTO)
Deca, Foto: Printscreen Instagram

neverovatno

KRISTINA (23) IMA 21 DETE, A ČUVA IH 16 DADILJA: Ona je rodila SAMO JEDNO, a želi ih još (FOTO)

Porodica kupuje svake nedelje 20 velikih paketa pelena i 53 paketa dečjeg mleka

Objavljeno:

Pre više od godinu dana Kristina Ozturk (23) iz Batumija u Gruziji bila je mama jednog deteta, a sada odgaja 20 beba, koja su sve njena biološka deca.

Ona i njen suprug milioner Galip (57) platili su 18 miliona dinara (oko 150.000 evra) surogat majkama za bebe tokom protekle godine i dva meseca. Sada troše 9 miliona dinara godišnje (blizu 80 hiljada evra) samo na 16 dadilja koje žive s njima u kući te koje danonoćno rade brinući se za decu.

Mama koja ima 21 dete ne isključuje mogućnost da ima još dece, a čak je i rekla da bi ih volela imati oko 100.

Kristina koja je poreklom iz Rusije, supruga Galipa je upoznala kad je posetila Batumi na prvom putovanju u inostranstvo. Tada je već bila mama Viktoriji, kojoj je sada šest godina, a svoju su prvu bebu dočekali putem surogat majke, dečačića zvanog Mustafa, dobili su u martu prošle godine.

– O ovome sam sanjala od detinjstva. Moj je suprug takođe sanjao o velikoj, srećnoj porodicii. Tako smo nakon što smo se upoznali, počeli sprovoditi svoj san u delo. Celi nam se život promenio. Naša klinika za surogat majčinstvo je zadivljena, ali i srećna što nam pomaže da ostvarimo snove o velikoj porodici. Nisam sigurna hoćemo li biti najveća porodica na svetu, ali planiramo zasigurno biti najsrećnija porodica na svetu. Stalno sam s jecom i radim sve ono što mame inače rade. Jedina razlika je u količini dece. Svaki dan je drugačiji, od planiranja rasporeda osoblja do kupovine za porodicu. Mogu vam reći samo jedno, meni nikad nije dosadno – ispričala je Kristina za “The Sun”.

Trenutno za brzo proširivanje porodice koriste surogat majčinstvo, ali Kristina ne isključuje rađanje više dece prirodnim putem.

– Planiram trudnoću, ali ne odmah, jer za sada moram biti u blizini svojih beba. Teško je biti mama za 21 dete kad ste trudni. U bliskoj budućnosti ne planiramo više beba putem surogat majčinstva – maglasila je.

Kristina i Galip, koje surogat majkama plaćaju 10.000.000 dinara po trudnoći, takođe su zaposlili i 16 dadilja koje rade puno radno vreme za platu od 46.000 dianra mesečno.

Porodica kupuje svake nedelje 20 velikih paketa pelena i 53 paketa dečjeg mleka.

– Osnovne stvari za svu djecu koštaju oko 31.000 kuna tjedno. Ponekad malo više, ponekad malo manje – objašnjava majka.

Bebe su Mustafa (14 m), Mariam (13 m), Ajrin (13 m), Alisa (13 m), Hasan (1), Judi (1), Harper (11 m), Tereza (11 m), Husejin (11 m), Ana (10 m), Izabela (10 m), Ismail (9 m), Mehmet (9 m), Ahmet (9 m), Ali (8 m), Kristina (8 m), Sara (7 m), Lokman (7 m), Galip (6 m) i Olivia (4m).

Porodica živi u vili na tri sprata, a svako dete deli sobu s dvoje ili troje braće.

– To je dok su tako maleni, pa ćemo ih kasnije razdvojiti. Za sada imamo tri sprata kuće. U budućnosti ćemo možda sagraditi još spratova, a možda ćemo kupiti i veću kuću. Nemamo tačan plan, jer trenutno imamo dovoljno prostora za sve – tvrdi Kristina.

(Espreso/Objektiv.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media