2 PUTA SU SAHRANILI POGREŠNU ŽENU, A ONDA JE FAMILIJA ZAHTEVALA SAMO 1 STVAR: Muž se zbog toga onesvestio!
Groblje, Foto: Profimedia

UŽAS

2 PUTA SU SAHRANILI POGREŠNU ŽENU, A ONDA JE FAMILIJA ZAHTEVALA SAMO 1 STVAR: Muž se zbog toga onesvestio!

Tri dana posle njene smrti, brojna familija Marijam Benetko pripremila je sve za dostojan oproštaj od nje

Objavljeno:

Porodica preminule Marijam Benetko (41) iz Bamaka, glavnog grada Malija, doživela je neverovatnu neprijatnost prilikom obreda sahranjivanja.

Marijam je iznenada preminula ostavivši za sobom muža Oumara (49) i petoro dece. Nikada pre nije bila bolesna, pa zbog svega mnogi sumnjaju i na koronavirus jer je puno kašljala danima pre smrti i imala je visoku temperaturu.

Tri dana posle njene smrti, brojna familija Marijam Benetko pripremila je sve za dostojan oproštaj od nje. Kad je počela ceremonija, imali su šta da vide pred rakom – ispred njih se nalazilo umotano telo potpuno nepoznate žene.

– Ko zna da li bismo i primetili do kraja sahrane da to nije moja Marijam da jedan od sinova nije krenuo poslednji put da je poljubi. Niko od nas nije obraćao pažnju na telo, niti ju je dodirivao. Kod nas su neki drugi običaji – rekao je suprug Oumar.

Posle svađe sa pogrebnim preduzećem, rečeno im je da dođu sutradan na isto mesto i “sve će biti u redu”.

– Nismo mogli da verujemo kada smo sutradan ugledali ponovo leš nepoznate žene. Opet su iz mrtvačnice doneli pogrešno telo. Moja majka Fatima i neke rođake zakukale su i palile vatru okolo pokušavajući da od nas oteraju demone. Smatrale su da smo okruženi njima čim nam se ovo dešava. Zato je majka donela odluku da se na širom sveta rasprostranjen način utvrdi za treći put da li će to zaista biti Marijam koju ćemo sahraniti ili ne – priča Oumar.

Suprug preminule žene otišao je u mrtvačnicu sa majkom i bratom.

– Kada su izneli telo Marijam, pao sam u nesvest. Sve me slomilo. Nisam bio spreman da je poslednji put vidim. Majka ju je pipala po telu, gledala je mladeže, sva obeležja koja je imala na sebi da bude apsolutno sigurna da je to moja žena. Potom smo kolima pratili kombi sa telom do sahrane, da ponovo nešto ne pogreše – ispričao je Oumar Benetko.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.