NATALIJU SILOVALI PA JE UDAVILI PERTLOM OD PATIKA: Porodica izgubila svu nadu, ali onda se dogodio pravi preokret!
ilustracija, Foto: Profimedia

strašno!

NATALIJU SILOVALI PA JE UDAVILI PERTLOM OD PATIKA: Porodica izgubila svu nadu, ali onda se dogodio pravi preokret!

Trojica policajaca su osuđena, četvrti je oslobođen, pa vraćen na suđenje, dok peti zločinac još nije pronađen

Objavljeno:

Istraga o ubistvu devojke Natalije Melman (15), koje se dogodilo 4. februara 2001. u Buenos Ajresu, rezultiralo je doživotnom kaznom zatvora trojici policajaca optuženih za otmicu, silovanje i ubistvo, dok je četvrti podvrgnut novom suđenju, nakon što je prethodno bio oslobođen optužbi.

Takođe ostaje da se utvrdi kome pripada peti DNK koji je pronađen na licu mesta, imajući u vidu da taj peti akter nikada nije pronađen, niti identifikovan.

Na doživotni zatvor osuđeni su policijski službenici Buenos Ajresa Oskar Ehenike (61), Rikardo Anselmi (53) i Rikardo Suarez (58). Oni su 4. februara 2001. u jutarnjim časovima prisilili maloletnicu da uđe u kombi, da bi je potom odveli u napuštenu kuću u naselju Kopakabana, prenosi El Litoral.

Tamo su je silvoali, a potom i usmrtili zadvivši je pertlom cipela koje je nosio jedan od policajaca.

Njeno telo pronađeno je četiri dana kasnije u šumi, pod gomilom lišća.

Četvrti akter nemilog događaja, bivši narednik Rikardo Panadera, oslobođen je 2018. godine jer “njegovo saučesništvo nije dokazano u pretresu” i da je postojala “netačna procena dokaznog materijala”, saopštili su iz tužilaštva.

Roditelji žrtve žalili su se na tu presudu tvrdivši da je sprovedena “pristrasna i proizvoljna analiza dokaza”, pozivajući se na DNK sa stidnih dlaka koji je kompatibilan sa Panderom.

Godinu dana kasnije ponovo je izvršen pretres, a Kasacioni sud Buenos Ajresa poništio je oslobađajući presudu Panderu i naložio novo suđenje koje je i dalje u toku.

Istraga zločina takođe je dala i peti DNK profil, otkriven iz traga sperme pronađenog na telu žrtve tokom obdukcije.

– Ovaj zločin uništio je sve nas koji smo je voleli, ali je razotkrio nasilje nad ženama, policijsko nasilje i podstakao mnoge da se suprotstave tome. Pravda je u ovom slučaju takođe u nekim momentima dovedena u pitanje da bi trebalo da se zapitamo kakvi smo ljudi kada dozvoljavamo sve ovo – naveo je Natalijin otac Gustavo Melman.

Bonus video:

00:05

Mesto gde je pronađeno telo Rumunke

(Espreso/Objektiv.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.