MUŠKARAC SKOČIO U JEZERO I RVAO SE SA ALIGATOROM DA BI SPASIO SVOG PSA: "Udario sam ga u oko!" (VIDEO)
Deo sa snimka, Foto: Printscreen

neverovatno

MUŠKARAC SKOČIO U JEZERO I RVAO SE SA ALIGATOROM DA BI SPASIO SVOG PSA: "Udario sam ga u oko!" (VIDEO)

Njegov jedini cilj bio je da učini sve što može da spasi voljeno biće

Objavljeno:

Svaki pravi vlasnik bi vam rekao da bi dao sve što može da spasi svojeg voljenog ljubimca. No, koliko njih bi skočilo u jezero, spremno da se sukobi s gladnim aligatorom?

Jedan muškarac iz Holideja na Floridi učinio upravo to - kad je krvožedni gmizavac povukao njegovog psa u vodu, uopšte nije razmišljao, nego se bacio naglavačke u jezero.

Njegov jedini cilj bio je da učini sve što može da spasi voljeno biće, piše hrvatski Jutarnji list.

Neman iz ribnjaka

Majk Mekoj je bio u uobičajenoj šetnji sa svojim Džejkom, osmomesečnim labradorom. Put ih je vodio obalom ribnjaka, kada se nešto neočekivano desilo.

Aligator je bez upozorenja iskočio iz ribnjaka i povukao psa sa sobom u vodu. U tom trenutku strave, Majk nije oklevao, nego je skočio za njima u vodu.

- Zaobišao sam aligatora, udario ga u oko i izvukao iz vode, tako da nije imao šanse da se izvuče dok nije pustio mog Džejka.

- Čitao sam nešto o krokodilima, pa sam znao kako da postupim - rekao je Mekoj, koji je novinarima objasnio kako nije ni sekundu razmišljao o tome hoće li spasiti svojeg psa ili ne.

Nije ni razmišljao o tome da je reč o prilično velikom aligatoru (između dva i tri metra, kažu očevidci) niti da ga on može ozbiljno povrediti. Reagovao je instinktivno, braneći svog člana porodice. Da to nije uradio, aligator bi sigurno pojeo psa.

Morali su da mi stave šavove

Majk i Džejk su uspeli da se izvuku iz vode i otišli su smesta kod lekara. I Majk i Džejk morali su da odu na ušivanje ali su s obzirom šta im se desilo, dobro prošli.

Džejk je imao nekoliko rana na telu, kada ga he aligator zgrabio, dok je Majk prošao sa povredama na prstima koje već zarastaju.

Medicinska sestra u čiju ambulantu su ušli, rekla je da se ne dešava svaki dan da u ambulantu dođu pas i čovek koje je napao aligator. Ona je sretna što su njih dvojica sada dobro.

Aligator iz ribnjaka će morati da bude sklonjen - s obzirom da živi preblizu ljudi. Nadležne službe rade na tome da bude odveden u močvaru.

Bonus video:

02:56

U školu čamcem preko Lima (VIDEO)

(Espreso/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.