DA LI BISTE SMELI DA GA PREĐETE? OTVOREN NAJDUŽI VISEĆI PEŠAČKI MOST NA SVETU: Samo za najhrabrije! (VIDEO)
Deo sa snimka, Foto: Printscreen

neverovatno

DA LI BISTE SMELI DA GA PREĐETE? OTVOREN NAJDUŽI VISEĆI PEŠAČKI MOST NA SVETU: Samo za najhrabrije! (VIDEO)

Nalazi se nedaleko od Porta, dugačak je ukupno 516 metara i najhrabrije će sprovesti preko reke koje se nalazi ispod, na čak 175 metara

Objavljeno:

Portugalski geopark Aroka dobio je novu atrakciju - najduži viseći most za pešake na svetu!

Nazvan jednostavno Aroka 516, zbog svoje dužine od 516 metara, most izgleda fascinantno i nije namenjen onima koji se plaše visine. Viseća konstrukcija povezuje dve litice iznad reke Paiva, koja se nalazi na dnu provalije duboke 175 metara. Most koji prkosi gravitaciji nalazi se nedaleko od Porta, najvećeg grada na severu Portugala.

Izgrađen je po uzoru na mostove koje su gradile drevne Inke u Andima. Reka Paiva je omiljena destinacija za ljubitelje kajaka i raftinga. Konstrukciju drže dva tornja u obliku slova V. Da bi se most prešao, potrebno je desetak minuta u zavisnosti od toga u kakvoj ste kondiciji. Namenjen je starijima od šest godina.

- Bilo je neobično, jedinstveno iskustvo, nalet adrenalina je zaista jak. Malo sam se plašio zbog jakog vetra - rekao je Hugo Gzavijer, lokalni žitelj koji je prvi prešao preko mosta. Margarida Belem, gradonačelnica Aroka, kaže da bi ovaj most trebalo da doprinese razvoju čitave oblasti. Do sada je titulu najdužeg visećeg pešačkog mosta na svetu nosio švajcarski Šarl Kuonen, koji je dugačak 494 metra.

Bonus video:

00:46

PIKSI ČESTITAO 18. ROĐENDAN KURIRU

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.