MOŽE LI GORE? HTELA MAMI DA POŠALJE SLIKE SINA: Žena umesto toga dobila njen PRIVATNI SNIMAK, PUKLA BRUKA! (VIDEO)
Kara Tonin, Foto: TikTok/karatonin

ZA SVE KRIV GUGL

MOŽE LI GORE? HTELA MAMI DA POŠALJE SLIKE SINA: Žena umesto toga dobila njen PRIVATNI SNIMAK, PUKLA BRUKA! (VIDEO)

Gugl Fotografije sadrži softver koji može da prepozna lica - što znači da kada ukucate ime poznate osobe možete da vidite čitav izbor njihovih fotografija i video snimaka

Objavljeno:

Žena je slučajno mami poslala video koji nije trebalo da vidi i sada deli sramotni trenutak na društvenoj mreži TikTok.

U svom, sada viralnom videu, korisnica TikTok-a Kara Tonin započela je rečima: "Ovo je za nauk svakome ko koristi Gugl fotografije ili bilo koju aplikaciju koja ima prepoznavanje lica".

Gugl Fotografije sadrži softver koji može da prepozna lica - što znači da kada ukucate ime poznate osobe možete da vidite čitav izbor njihovih fotografija i video snimaka. Odatle možete lako napraviti album i poslati ga drugima.

Tonin je ovu funkciju iskoristila kako bi svojoj mami poslala seriju fotografija i video snimaka na kojima je prikazan njen sin, međutim, Gugl fotografije su možda previše dobre u prepoznavanju lica.

"Ako ste vi moj sin koji gleda ovo, nastavi da skroluješ sada", dodala je Tonin. "Nemoj da gledaš ovaj video".

Tonin je koristila Gugl Fotografije za izradu, pa bi svaki put kada doda fotografiju ili video snimak svoj sina, njena mama dobila obaveštenje. Nažalost, Tonin nije razmislila dvaput - da proveri svoje otpremljene fotografije i snimke.

"Pre nekog vremena, odlučila sam da malo začinim stvari u svojoj vezi", objasnila je. "Napravila sam video snimak koji nije za mlađe od 18. godina...i Gugl je u pozadini prepoznao vrlo malu sliku mog sina koja se nalazila na frižideru i rekao: "Hej, to je Džošova slika. Hajde da je pošaljemo Karinoj mami."

Ova greška je od tada prikupila skoro 3 miliona pregleda na TikTok-u.

"Žao mi je mama", Kara je zaključila.

"O MOJ BOŽE, NE", jedan korisnik je prokomentarisao, "TAKO MI JE ŽAO."

"Više neću deliti nijedan album", drugi je dodao.

"Moj najgori strah", rekao je treći.

Ispostavilo se da ovo nije prvi put da je Gugl izazvao haos.

"Kada smo moj bivši i ja raskinuli, skoro dva meseca kasnije (Gugl Fotografije) poslao mi je obaveštenje da mi je pripremio album", napisao je korisnik društvene mreže.

"Stavio je svaku fotografiju koju sam snimio sa bivšom i poslao mi dva meseca nakon što smo raskinuli, bio sam kao, hvala Gugl-u što mi ponovo slama srce."

Bonus video:

02:29

Espreso anketa

(Espreso/intheknow.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.