ARHEOLOZI PRONAŠLI IZGUBLJENI ZLATNI GRAD U EGIPTU: Prizor od kojeg ZASTAJE DAH - kakva MAGIJA! (FOTO)
Pre tri hiljade četiristo godina, drevni egipatski kralj napustio je svoje ime, svoju religiju i glavni grad u Tebi, Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

ARHEOLOZI PRONAŠLI IZGUBLJENI ZLATNI GRAD U EGIPTU: Prizor od kojeg ZASTAJE DAH - kakva MAGIJA! (FOTO)

Poznati egiptolog Zahi Havas najavio je otkriće "izgubljenog zlatnog grada", rekavši da je ovo mesto otkriveno u blizini Luksora, doma legendarne Doline kraljeva

Objavljeno:

Arheolozi su u pustinji izvan Luksora otkrili ostatke drevnog grada za koji kažu da je "najveći" ikad pronađen u Egiptu i da datira iz zlatnog doba faraona pre 3.000 godina.

Poznati egiptolog Zahi Havass najavio je otkriće "izgubljenog zlatnog grada", rekavši da je ovo mesto otkriveno u blizini Luksora, doma legendarne Doline kraljeva.

Egipat
foto: Profimedia

Pre tri hiljade četiristo godina, drevni egipatski kralj napustio je svoje ime, svoju religiju i glavni grad u Tebi (savremeni Luksor).

Egipat
foto: Profimedia

Arheolozi znaju šta se dalje dogodilo - faraon Ehnaton sagradio je kratkotrajni grad Akhetaten, gde je vladao zajedno sa svojom suprugom Nefertiti i obožavao sunce. Posle njegove smrti, njegov mladi sin Tutankamon postao je vladar Egipta - i okrenuo leđa kontroverznom nasleđu svog oca.

Egipat
foto: Profimedia

Bonus video:

09:05

IGOR MILOJEVIĆ ZA ESPRESO

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.