PRE SAM SE IZGLADNJIVALA, A SAD JEDEM 7 OBROKA DNEVNO: Izgledam bolje nego IKADA (FOTO)
Amelie, Foto: Instagram

ISPOVEST

PRE SAM SE IZGLADNJIVALA, A SAD JEDEM 7 OBROKA DNEVNO: Izgledam bolje nego IKADA (FOTO)

Psiholog Amelia Goldsmith, 23, iz Berkshirea, godinama je imala problema sa kilogramima nakon što je kao dete razvila nezdrav stav prema hrani.

Objavljeno:

Amelie (23) je od detinjstva imala problematičan odnos sa hranom, pa je donedavno bila nezdravo mršava. Tek kada je povećala unos kalorija, telo je počelo da se menja nabolje i danas je srećna.

Psiholog Amelia Goldsmith, 23, iz Berkshirea, godinama je imala problema sa kilogramima nakon što je kao dete razvila nezdrav stav prema hrani. Otkad je upisala časove plesa, pod stalnim je pritiskom da bude mršava zbog svojih nastupa, zbog čega se neprestano ograničavala na hranu i na kraju je bila toliko mršava da su nastavnica plesa i majka ozbiljno shvatili svoje zdravlje.

- Postala sam toliko mršava da me je učiteljica plesa zvala mami i izrazila joj zabrinutost zbog toga, ali uvek bih poricala svoje probleme sa težinom i prehranom - kaže ona. Sve dok nije krenula na šestomesečno putovanje u Australiju sa ruksakom na leđima, kada je srela prijateljicu koja se bavi dizanjem tegova i u razgovorima sa njom shvatila gde bi mogao biti problem.

Odlučila je da ide u teretanu, ali takođe je trebalo da promeni način ishrane, jer je shvatila da ne jede dovoljno da bi trenirala sa tegovima. Unos kalorija počela je da povećava tokom svog prvog zaključavanja prošle godine, sa nekadašnjih 1.700 na 2.200 kalorija dnevno, najviše što bi pojela u toj fazi.

- Treninzi su bili nešto u čemu sam zaista uživao i zbog čega sam se osećao osnaženo - kaže on. Ali i dalje je mršavila.

Amelia je stoga nastavila da povećava unos kalorija. Ona sada pojede oko 2800 kalorija dnevno i samo četiri nedelje novog režima sa takvim unosom kalorija i redovnim vežbanjem bile su dovoljne da pokrene njeno telo u transformaciji:

Ojačala je i stegnula mišiće, osećala se snažnije, a zadnjica joj se povećala. Tokom zaključavanja, ona se zapravo fokusirala na debljanje i jačanje i oblikovanje mišića, nakon što je pronašla ličnog trenera koji je za nju sastavio individualni plan vežbanja.

- Sada se osećam sigurnije u svoje telo i ludo je što sam to uspeo radeći upravo suprotno od svega do sada, dozvolivši sebi da pojedem mnogo više kalorija - kaže on.

Inače, Amelia sada vežba tri puta nedeljno po sat vremena, sa fokusom na ponavljanje vežbi u kojima diza bokove kukovima i na rumunsko i sumo dizanje i bugarske čučnjeve na jednoj nozi. Tokom prosečnog treninga uradiće 10 do 15 ponavljanja svake vežbe sa manjim opterećenjem ili tri do pet ponavljanja sa težim tegovima. Sve su to vežbe koje mogu da vam podignu zadnjicu i ojačaju je, a uz sve to redovno radi i kardio treninge.

Posebno naglašava da pre svake vežbe treba dobro da se zagrejete, a važan deo vežbe je - odmor. U danima vežbanja ne vežba u teretani, već ide u duge šetnje.

- Ali ako želite da izgradite mišiće i lepo telo, glavna poruka je da treba da jedete više od onoga što sagorete. Takođe je važno postepeno povećavati opterećenje tokom treninga povećavanjem težine ili broja ponavljanja iz nedelje u nedelju, dok se malo skraćuje vreme odmora, mada je odmor jednako važan za izgradnju mišića kao i vežbanje u teretani - kaže on.

Ako se ne odmorite dovoljno, vaše telo neće imati vremena da radi na mišićnoj grupi kojoj ste se posvetili, dodaje on

Inače, 2800 kalorija koje ova mlada dama danas pojede bilo je raspoređeno u sedam obroka dnevno, s tim da mora da ima jedan obrok - posle večere.

Amelijina dijeta jednom

Doručak: Keks Ručak: Salata od tune u konzervi ili omlet od belanaca Popodnevna užina: Jabučni ili drugi voćni kolači, ili pirinčani kolači Večera: Bela riba sa malom šakom pirinča ili puno povrća Večernja užina: Voćni tanjir sa visokim sadržajem vlakana.

Amelijina dijeta sada Doručak: Ogromna posuda ovsene kaše sa čokoladom, bananom, proteinskim prahom i bilo kojim orašastim maslacem Jutarnja užina: Domaći ovseni kolačići, čips od čokolade i kokosovo ulje Ručak: Nekoliko peciva ili tortilja sa lososom, humusom, krastavcem ili povrćem Desert posle ručka: Banana, čokolada ili proteinska pločica Popodnevna užina: Još jedna velika zdela ovsa ili veliki smoothie sa zobi, bananom, datuljama, jogurtom, smrznutim voćem, granolom i orahovim maslacem Večera: Velika posuda testenine sa paradajzom i piletinom ili ribom Obrok posle večere: Velika šolja jogurta sa granolom ili žitaricama ili malo čokolade, izveštava Daili Mail.

Bonus video:

04:49

ESPRESO TVITER: Barbi Afrika

(Espreso/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.