RODITELJI MISLILI DA DETE IMA PROBLEM SA SLUHOM ILI AUTIZAM ZATO ŠTO SE NE ODAZIVA: Pravi razlog je URNEBESAN!
ilustracija, Foto: Profimedia

HIT!

RODITELJI MISLILI DA DETE IMA PROBLEM SA SLUHOM ILI AUTIZAM ZATO ŠTO SE NE ODAZIVA: Pravi razlog je URNEBESAN!

Zdravo psi! Zdravo bebe! I zdravo Veliki dečko!

Objavljeno:

Nedavno je jedan tata na Reditu podelio kako ga je zabrinulo što njegov desetomesečni sin uopšte ne reaguje na svoje ime. On i supruga su se, kaže, čak pitali ima li možda problem sa sluhom ili blaži autizam, ali ispalo je da je dečak skroz zdrav i da svoje ime jednostavno ne zna jer ga roditelji nikad ne koriste.

- Dakle primetili smo da kad viknemo 'Gary' 10-mesečni dečak ne reaguje, ne povremeno, već nikad - napisao je tata, a isto bi, kaže, bilo bez obzira zove li ga on ili mama.

Nedavno je, priča, kad se supruga vratila kući čuo kako već s vrata govori: Zdravo psi! Zdravo bebe! I zdravo Veliki dečko! A onda je odjednom čuo oduševljeno piskutanje i brzo Garijevo puzanje prema mami, da ga što pre pomazi.

Porodica
foto: Profimedia

- Veče je odmicalo, čavrljali smo, i došlo je vreme za Garijevo kupanje. Pokušali smo ga dozvati 'Gary!' i ništa - priča tata koji je u jednom trenutku detetu doviknuo 'Hajde veliki dečko, pa znaš svoje ime...!', na šta je Gari puzeći 'dojurio' i podigao pogled s velikim smeškom na licu.

- Rekao sam mu opet 'Gari?' ... Ništa. 'Veliki dečko? ' ... Osmeh - priča otac koji je u tom trenutku shvatio da svaki dan kad dođe kući s posla radi isto što i supruga i malenog već s vrata pozdravlja s 'Veliki dečko', pa dečak naravno misli da mu je to ime.

- Moj jednogodišnjak misli da se mačka zove 'Nežno' jer kad joj se god približi, ja mu kažem 'nežno'... Sad trči ka njoj kad god neko kaže 'nežno' - ispričao je jedan korisnik, a drugi je rekao kako njegova ćerka misli da je paljenje upaljača znak da treba pevati - 'Srećan rođendan'.

- Zapamtila je paljenje svećica za njen prvi rođendan i tu pesmu, pa kad kod kuće zapalimo mirisnu sveću, ona počinje sa 'Srećan rođendan ti...' - ispričao je, a prenosi Miror.

Bonus video:

00:09

Seka pohvalila majki Radmili nokte

(Espreso/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.