BIL GEJTS IZNEO SVOJE MIŠLJENJE: Milijarder iz Amerike otkrio kada će doći kraj epidemiji korona virusa!
Bil Gejts, Foto: Profimedia

komentar

BIL GEJTS IZNEO SVOJE MIŠLJENJE: Milijarder iz Amerike otkrio kada će doći kraj epidemiji korona virusa!

Već na jesen očekujem da će stvari biti daleko normalnije

Objavljeno: 15:27h

Američki mijarder i osnivač Majkrosofta Bil Gejts u poslednjih nekoliko meseci često je komentarisao pandemiju korona virusa, pozivao je na vakcinaciju i poštovanje mera, a nedavno se ponovo osvrnuo na ovu situaciju, ističući da očekuje da će već ove jeseni svet početi polako da se vraća u normalu.

– Već na jesen očekujem da će stvari biti daleko normalnije. Bio bih šokiran kada bi u tom trenutku još uvek postojao veliki broj škola koje sprovode nastavu na daljinu. Još uvek moramo da poradimo na tome da se u zajednicama sa niskim prihodima poveća stopa prihvatanja vakcine. Nivo vakcinacije je i dalje ispod standarda. Zato moramo da kao primer pokažemo najpametnije ljude kako primaju vakcinu i potvrđuju da ona deluje – istakao je Gejts u intervjuu za “Wired”.

Ovaj biznismen je prevashodno komentarisao situaciju u Americi, te je istakao da čak i ako dođe do povećanja vakcinisanih, ne može se očekivati trenutni povratak “na staro” zbog situacije u ostatku sveta.

– Ostatak sveta će možda morati da sačeka i kraj 2022. godine pre nego što dođe do tog nivoa vakcinacije. Nekada je bilo potrebno i do 20 godina da vakcine stignu iz bogatih zemalja do država u razvoju. Dakle, trenutno je stanje bolje, ali ne i dovoljno dobro – zaključio je Gejts.

Bonus video:

01:30

KAKO RAZLIKOVATI ROTAVIRUS I KORONU

(Espreso / Blicžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.