MAJKA NATERALA ĆERKU (7) DA RADI 1 STVAR PO KUĆI SVAKI DAN: Zgrozila je sve na društvenim mrežama! (VIDEO)
Felicija Riferli, Foto: Printscreen/TikTok/@feliciaraefarley

šta vi mislite?

MAJKA NATERALA ĆERKU (7) DA RADI 1 STVAR PO KUĆI SVAKI DAN: Zgrozila je sve na društvenim mrežama! (VIDEO)

Neki smatraju da je ovo previše strogo, dok se drugi dive načinu razmišljanja ove mame

Objavljeno:

Felicija Riferli objasnila je nedavno na društvenoj mreži TikTok kako svoju sedmogodišnju ćerku tera da obavlja određene poslove kako bi zaradila novac, a tu zaradu dete koristi da bi “plaćalo račune”.

“Moja ćerka svake nedelje ima spisak poslova koje treba da obavi. Ako ih obavlja svakodnevno, na kraju nedelje dobiće 7 dolara”, istakla je Felicija i kazala da se od njene ćerke takođe očekuje da učestvuje u plaćanju računa.

“Po dolar plaća zastruju, vodu, hranu, internet i stanarinu – ukupno 5 dolara. Ostala 2 dolara može da sačuva ili da potroši, kako god želi”, navela je mama.

Ona je potom kazala da ne eksploatiše ćerku, kako se činilo u prvi mah, naprotiv.

Istakla je kako novac koji uzima od deteta za račune (5 dolara nedeljno) stavlja na štedni račun svoje ćerke, a kada napuni 18 godina, imaće pristup tom novcu i shvatiti da ga je sama zaradila.

“Na taj način shvatiće i vrednost novca, kao i to da se pošteno zarađuje”, kazala je Felisija.

Video je za tren oka pregledan više od 6,6 miliona puta, a prikupio je 1,6 miliona lajkova.

Što se komentara tiče, ima onih pozitivnih gde se smatra da se na taj način deca sjajno vaspitavaju, dok ima i korisnika koji smatraju da je ovo ipak prestrogo i da dete treba da uživa u detinjstvu, a ne da od malih nogu uči u vrednsoti novca.

“Ovo je neverovatno. Moji rdoitelji su slično uradili. Tada nisam razumeo, ali sada imam 22 godine i uvideo sam zašto je to bilo dobro”, napisao je jedan korisnik.

“Voleo bih da sam kao dete učio kako da se štedi i povećava budžet. Nešto slično ću raditi uraditi sa svojim ćerkama kad još malo porastu”, dodao je drugi.

Drugi su pak smatrali da je prerano za takvu vrstu odgovornosti.

“To je slatko, ali vaše det je još malo da bi živelo život na način na koji trenutno ne želi”, istakao je jedan korisnik TikToka, koji se nije složio sa ovakvim načinom vaspitanja.

“Naučite decu da imaju topli dom i pružite im ljubav i nežnost, a ne da dobiju stvari koje žele tek kada odrastu”, preokomentarisao je još jedan TikToker kom se ovo nije dopalo.

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.