DEVOJKU IZBACILI IZ ŠKOLE ZBOG ODEVNE KOMBINACIJE! Da li je vama ovo neprikladno i ko je zapravo kriv? (FOTO)
Objava, Foto: Facebook printscreen/Christopher Wilson

nečuveno

DEVOJKU IZBACILI IZ ŠKOLE ZBOG ODEVNE KOMBINACIJE! Da li je vama ovo neprikladno i ko je zapravo kriv? (FOTO)

Nakon što je Kristoferov post postao viralan, nekoliko drugih žena i devojaka postavilo je slike na društvenim mrežama u sličnim odećama.

Objavljeno:

Sedamnaestogodišnja maturantkinja Karis Vilson poslata je kući sa nastave u Srednjoj školi NorKam u Britanskoj Kolumbiji nakon što joj je profesorka rekla da je odeća koju je nosila izazvala neprijatnost i nelagodu.

Ta odeća je, inače, crna čipkana haljina do kolena koju je nosila uz rolku. Zbog ovog incdineta podigla se velika bura u školi, devojka je završila u kancelariji direktora, ali i u medijima širom sveta.

Njen otac Kristofer Vilson sporni događaj podelio na Fejsbuku objavivši video o incidentu, koji je ubrzo postao viralan.

- Danas su moju ćerku poslali kući zbog odeće koju je nosila, a zbog koje su se njena profesorka i njen profesor "osećali nelagodno". Molim vas, stanite uz Karis i mene, i potrudimo se da se da se ovakve stvari više ne dešavaju studentima - napisao je otac devojke na Fejsbuku, i završio post haštagom #imwithkaris, koji je takođe postao viralan.

1 / 3 Foto: Facebook printscreen/Christopher Wilson

Nakon toga je objavio fotografiju svoje ćerke u odeći koja je dovela do njenog uklanjanja sa nastave.

- Frustriran sam, povređen i razočaran u sistem. Poprilično sam razočaran što se ovo dešava u 2021. godini - kaže Kristofer u videu.

Oko spornog incidenta Kristofer se suočio sa direktorom i zamenikom direktora. Kada je fotografiju svoje ćerke pokazao zamenici direktora, ona je "tiho" rekla kako njoj ona nije neprijatna. Karisin otac je potom tražio da vidi zvanični kodeks oblačenja koji zabranjuje studentima da nose bilo šta što promoviše upotrebu alkohola ili duvana, nošenje bilo čega što prikazuje golotinju, nošenje odeće sa uvredljivim jezikom i odeće koja "odvlači pažnju".

- Ukoliko ste profesor i pažnju vam odvlači odeća koju vaši učenici oblače, onda ste izabrali pogrešnu profesiju. Možda treba da potražite nešto novo - ističe Kristofer.

Nakon što je Kristoferov post postao viralan, nekoliko drugih žena i devojaka postavilo je slike na društvenim mrežama u sličnim odećama.

- Ako se nastavnik bori sa neprikladnim mislima prema učenicima, od njega bi trebalo tražiti da ode, a ne od učenika - napisala je jedna korisnica Fejsbuka Rae-An Grant.

- Obrazovanje žene je mnogo važnije od toga kako je obučena! Ako vam nečiji odabir odeće stvara nelagodu, onda je to u potpunosti na vama- napisala je druga korisnica te društvene mreže Danijel Port.

Кarisovi školski drugovi i drugarice iz NorКama izveli su šetnju u sredu u znak solidarnosti. Neki od njih držali su table sa natpisima: "Ja nisam moja haljina", "Moje obrazovanje je važnije od onoga što nosim" i "Da li vas ometam svojim "srednjim zglobom"?".

(Espreso/Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.