SAZNALA DA IMA RAK, PA ISPLANIRALA SEBI SAHRANU: Kada je muža udario auto, desio se NEOBJAŠNJIV preokret
Kancer, Foto: Profimedia

neverica

SAZNALA DA IMA RAK, PA ISPLANIRALA SEBI SAHRANU: Kada je muža udario auto, desio se NEOBJAŠNJIV preokret

Neverovatna priča žene koja je sebe već videla u kovčegu

Objavljeno:

Za priču Stefani Gilan iz Škotske mnogi će reći “ma, nije se dogodilo” koliko je neobična i pomalo holivudska, ali ona se zaista jeste dogodila.

Stefani je u roku od tri godine doživela da otkrije da ima agresivni oblik raka, da se ozbiljno razboli, ali i čudesno ozdravi, a onda i da pred kraj prošle godine osvoji titulu misice u svom kraju!

Stefani su doktori sredinom 2017. godine rekli da je obolela od raka i da nema više od godinu dana života. Ova informacija, logično, u potpunosti ju je raznela.

“Došla sam kući i gledala moje četvoro dece pitajući se kako će suprug sam o njima brinuti kad umrem. Došla sam dotle da sam u glavi isplanirala čitavu ceremoniju na sopstvenoj sahrani, pošto sam uvek nešto u životu volela da planiram”, kaže Stefani za Dejli rekord.

Međutim, dok se ona nosila s mišlju kako je u ovo vreme 2018. godine više neće biti, supruga je na poslu udario ogroman kamion.

“Pretrpeo je povrede opasne po život. Mesec i po dana je ležao u bolnici. Deca su bila van sebe od bola. Pitala sam se šta smo to Bogu zgrešili oboje da nas sve ovo zadesi. Kada je došao kući, videla sam da je u depresiji. U njoj je nažalost, manje-više i danas”, kaže Stefani.

Novonastala situacija i nesreća njenog supruga u Stefani je probudila neverovatno snažnu želju da se bori za opstanak i decu.

“Nisam smela da posle njegove nesreće dozvolim da nam se sve raspadne. Borila sam se kao lav, danju i noću, radila sam dva posla, iako sam išla i na hemoterapiju. Odbijala sam da pomislim da ću umreti. Precrtala sam u glavi i plan za sahranu. Jednostavno, želela sam da živim i to je to”, priča Stefani.

Osam meseci posle otkrivanja raka, doktori su je u bolnici šokirali.

“Proizveli ste u organizmu takvu reakciju da su vaše ćelije pobedile one zlućudne. Vama je, gospođo, rak nestao. Trajno”, rekli su joj doktori.

Stefani je plakala od sreće, kao i njen muž kad je čuo, a o deci da ne pričamo. Pobedila je ljubav prema porodici, sebi. Stefani se od tada bori za svaki dan života, pa je došla dotle da čak i pobedi na takmičenju za Mis Saltajera u 2020. godini.

“Sada gledam da učestvujem u svim humanitarnim akcijama za pomoć ljudima obolelim od raka. Aktivna sam, angažovana svaki dan na društvenim mrežama. Da hoću, bez problema bih mogla da se bavim i poslom psihijatra za obolele, koliko sam naučila kako da se čovek nosi s tim i bori”, rekla je Stefani Gilan.

(Espreso/Mirror.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.