KORONA JE POTEKAO IZ LABORATORIJE U VUHANU, TVRDI NEMAČKI NAUČNIK: Roland misli da ima DOKAZE za ovu teoriju!
Naučna radoznalost me je dovela do toga, Foto: Profimedia

koronavirus

KORONA JE POTEKAO IZ LABORATORIJE U VUHANU, TVRDI NEMAČKI NAUČNIK: Roland misli da ima DOKAZE za ovu teoriju!

Za razliku od ranijih epidemija povezanih sa koronavirusom kao što su SARS i MERS, do danas, više od godinu dana nakon izbijanja trenutne pandemije, nije mogla da se identifikuje nijedna životinja koja bi mogla da omogući prenos patogena

Objavljeno: 17:35h

"Korona virus je potekao iz laboratorije u Vuhanu“, kaže profesor Roland Viesendanger, poznati fizičar i naučnik sa Univerziteta u Hamburgu. On i njegov tim sastavili su 600 činjenica u novoj studiji o virusu.

Naučna radoznalost me je dovela do toga, kao i osećaj dužnosti. Kao naučnik moram da se zapitam o poreklu patnji koje je prouzrokovao virus SARS-CoV-2", kazao je Viesendanger.

Za razliku od ranijih epidemija povezanih sa koronavirusom kao što su SARS i MERS, do danas, više od godinu dana nakon izbijanja trenutne pandemije, nije mogla da se identifikuje nijedna životinja koja bi mogla da omogući prenos patogena SARS-CoV-2 sa slepih miševa na ljude “, rekao je prof. Viesendanger. „ Ta teorija kao moguće objašnjenje pandemije stoga nema čvrstu naučnu osnovu, ali moguće je da postoje dokazi.“

Činjenica da se virusi SARS-CoV-2 iznenađujuće dobro spajaju sa receptorima ljudskih ćelija i mogu prodreti u ljudske ćelije govorila bi o virusu iz laboratorije. Dva posebna svojstva su to omogućila. „Oboje su ranije nisu bili poznati u slučaju koronavirusa i ukazuju na neprirodno poreklo patogena SARS-CoV-2“, rekao je naučnik.

Bonus video:

(Espreso/Bild)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.