MLADI HRVAT (22) UBIJEN NOŽEM U LONDONU: Njegova majka JASNA uputila je srceparajuću poruku
Ilustracija, Foto: Profimedia

JEZIVO UBISTVO

MLADI HRVAT (22) UBIJEN NOŽEM U LONDONU: Njegova majka JASNA uputila je srceparajuću poruku

Preminuo je na mestu događaja, a drugom mladiću, Bobiju, njegovom prijatelju, lekari se bore za život

Objavljeno: 08:07h

Strašne vesti stižu iz Londona, gde je ubijen 22-godišnji Sven Badžak. Prema britanskim novinama The Sun and Mirror, mladić je izboden nožem u delu koji se zove Kilburn, gradska četvrt na severozapadu Londona.

Prema izveštaju Scotland Iarda, Sven je naišao na jednu, još neidentifikovanu grupu, dok je u subotu uveče šetao sa prijateljem u Kilburnu na severozapadu Londona. Sven Badžak i njegov prijatelj pokušali su da pobegnu, ali su napadnuti. Sven je izboden nožem nakon pada na zemlju u mestu Villesden Lane oko 17:40.

Preminuo je na mestu događaja, a još jedan mladić Bobi (16), njegov prijatelj, kojeg su takođe napali lekari, bori se za njegov život. Svenova majka Jasna, poreklom iz Mostara, rekla je za Mi London da je Sven njeno jedino dete. Bio je odličan student koji je želeo da postane advokat. "Bio je najpristojniji dečak koga ste mogli zamisliti." "Savršenim manirima savršeno je govorio engleski jezik", rekla je njegova majka Jasna, prenosi Večernji.ba.

Pre napada, kupio je sok u obližnjoj prodavnici, a zatim je napadnut i ubijen. - Pozvao sam ga, ali nije odgovorio. Mislila sam da igra fudbal ili nešto slično, ali onda je policija došla i rekla mi da je Sven mrtav - rekla je slomljena majka.

Kao dečak, Sven Badžak je upoznao Borisa Džonsona, Gergea Ozborna i Dejvida Kamerona. Njegova majka Jasna Badzak (49) objavila je na Tviteru slike svog sina jedinca sa gospodinom Johnson-om, bivšim kancelarom Georgeom Osborneom i bivšim premijerom Velike Britanije Davidom Cameronom, sa zahtevima za pomoć.

Jasna, inače bivša konzervativna aktivistica, tveetovala je: 'Borise, ovo je moj sin jedinac Sven s kojim si ga poznavao dok je pomagao u tvojoj kampanji. Molim vas da mi neko pomogne nakon svega što sam učinio za vas!

"Glavni inspektor Gui Ellvood iz Osnovne policijske uprave Severozapada nazvao je napad varvarskim napadom na javnom mestu i rekao da je zajednica s pravom šokirana."

Takođe bih apelovao na zajednici, jer nasilju ove prirode nije mesto na našim ulicama, ako znate bilo kakve informacije koje bi mogle pomoći u identifikovanju odgovornih, postupiti ispravno i kontaktirati policiju, kaže on.

- U ovoj fazi istrage možemo reći da su se Sven i njegov prijatelj sukobili sa određenom grupom koja ih je napala. Dok ih je ova grupa gonila, Sven i njegov prijatelj su se razdvojili. Sven je pao na zemlju i napalo ga je nekoliko ljudi. Njegov prijatelj je takođe napadnut, ali je uspeo da pronađe spas u obližnjoj prodavnici - međutim, on je i dalje u kritičnom stanju u bolnici, dodaje.

Bonus video:

(Espreso.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.