SAMO JE ŽELEO DA PROSLAVI 40 GODINA BRAKA, KADA JE ZAKAČIO KORONU: Kada se probudio IZ KOME, saznao je OVO! (VIDEO)
Etorea Konsonija, Foto: printscreen

nije dobio krevet na intenzivnoj nezi

SAMO JE ŽELEO DA PROSLAVI 40 GODINA BRAKA, KADA JE ZAKAČIO KORONU: Kada se probudio IZ KOME, saznao je OVO! (VIDEO)

Zaspao je u Bergamu, probudio se 900 kilometara dalje...

Objavljeno:

Emotivna priča 62 godine starog Etorea Konsonija, magacionera u penziji i trenera golmana u jednom fudbalskom klubu, istinski je za rubriku "Verovali, ili ne".

Sve je počelo kada se otac troje dece i deda petoro unučadi vratio sa putovanja iz Santa Dominga, gde je sa suprugom slavio 40 godina braka.

Tamo je “zakačio” korona virus. Zaspao je u Bergamu, a probudio se u Palermu, 900 kilometara dalje.

Vreme korona virusa, u mestu Serate u provinciji Bergama, gde je situacija već krajem februara 2020. bila veoma teška, nema kreveta za intenzivnu terapiju.

Korona se širi, a 4. mart postaje kritičan za jednog pacijenta - Etorea Konsonija. Priključuju ga na kiseonik i potom uvode u indukovanu komu. Kako ima regiona gde još nije bilo tako dramatično i gde je bilo mesta u bolnicama, lekari donose odluku da bi trebalo da se leči na drugom mestu.

Deset dana kasnije, 14. marta, vojnim avionom prebacuju ga u bolnicu u Palermu. Iz kome se budi 30. marta i ne zna gde se nalazi. Medicinsko osoblje oko njega priča sicilijanskim akcentom, a ne njegovim bergamskim, pa Etore veruje da je u pitanju neka šala lekara koji je došao na rad u Bergamo.

- Tamo su me ponovo oživeli, prebacivanje u Palermo mi je spasilo život. Nije istina da su na jugu Italije samo stvari negativne, bolnica gde sam se probudio je avangardna u svakom pogledu, a osoblje nešto specijalno – ispričao je kasnije Etore.

Njegov primer pokazuje kako Italija može da funkcioniše kada je ujedinjena. Etore je kasnije istetovirao Siciliju na grudima, ispod srca.

Planira da, čim se situacija sa koronom smiri, ode tamo sa prodicom. Jer, Sicilija ostaje u njegovom srcu do kraja života, sa lekarima, medicinskim osobljem.

Njima duguje sve, za beskrajnu požrtvovanost, pažnju u svakom trenutku, za podizanje morala u najtežim momentima, za stalnu komunikacija sa porodicom koju su mu obezbeđivali.

Otići će da se lično zahvali njegovim "anđelima" koji su mu spasili život: Paoli, Anđeli, Dariju, Emanueleu, Vitu i svima ostalima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.