KAMERA JE SNIMALA OLUPINU TANKERA: Uhvatila je ajkulu, NEVEROVATNO JE ŠTA SE DESILO tamo dole (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Printscreen

dešavanje na dnu mora

KAMERA JE SNIMALA OLUPINU TANKERA: Uhvatila je ajkulu, NEVEROVATNO JE ŠTA SE DESILO tamo dole (VIDEO)

Video iz američke Nacionalne agencije za istraživanje okeana i atmosfere pokazao je trenutak kad je ajkula postala plen

Objavljeno:

Za većinu ljudi, ajkula se vezuje za životinju iz najgorih noćnih mora koje teško da mogu postati plen nekoj drugoj životinji, međutim istina je sasvim drugačija.

Video iz američke Nacionalne agencije za istraživanje okeana i atmosfere pokazao je trenutak kad je ajkula postala plen Naime, podvodne kamere agencije snimale su olupinu naftnog tankera SS Bloody Marsh koju je tokom rata potopila nemačka podmornica na dubini od 450 metara, otprilike 130 kilometara od obale Južne Karoline. Ono što nisu očekivali je prizor nekoliko ajkula kako jedu delove tela sabljarke. Međutim, tad se pojavilo primerak kirnje. Reč je o vrsti koja može narasti i do 2,5 metara dužine. Podvodne kamere ulovile su trenutak kad je kirnja krenula u lov na ajkulu i počela je jesti. Iz njenih usta virio je samo rep ajkule.

- Ne možeš planirati videti ovako nešto, pogotovo ne u okeanu. To je jednostavno sreća. Ako provedeš dovoljno vremena pod vodom i bivaš spreman za nespremno, tad možeš naleteti na nešto što će se vrteti u tvojoj glavi - kazao je morski biolog Peter Auster, prenosi Express.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.