UMRLA VERA LIN: Svet se u suzama oprašta od najpoznatije britanske pevačice!
Vera bila je poznata i po tome što je pevala pesme "Wishing" i "If Only I Had Wings", Foto: Printscreen

tužna vest

UMRLA VERA LIN: Svet se u suzama oprašta od najpoznatije britanske pevačice!

Srešćemo se ponovo

Objavljeno:

Vera Lin umrla je u 103. godini. Njena porodica je objavila saopštenje u kojem navode svoju duboku tugu potvrdivši da je pevačica, jedna od najomiljenijih zabavljača Velike Britanije preminula jutros.

Pevačica je bila poznata po izvođenju pjesama "White Cliffs Of Dover“, "There'll Always Be An England“, i "I’ll Be Seeing You", dok je tokom Drugog svetskog rata zabavljala trupe u obilascima koji su jačali moral.

Ranije ove godine, uoči 75. godišnjice Dana pobede odnosno Dana Evrope, Dama Vera je govorila o "hrabrim momcima i onoga što su žrtvovali za Englesku".

Kraljica se osvrnula na naziv jedne od najomiljenijih pesama ratne Dame Vere kada je tokom uvođenja mera usled pandemije rekla zemlji, razdvojenoj od porodica i prijatelja: "Srešćemo se ponovo."

Dama Vera bila je poznata i po tome što je pevala pesme "Wishing" i "If Only I Had Wings", kako bi pomogla u dizanju britanskog duha tokom vazdušnog napada nacističke Nemačke na Veliku Britaniju.

"Moje pesme su podsjećale momke na ono za šta se stvarno bore. Dragocene stvari, a ne ideologije i teorije", rekla je jednom prilikom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.