BELGIJSKI POLICAJCI BRUTALNO NAPALI NEMAČKU POLITIČARKU! Ovo je strašan skandal koji potresa Brisel!
Policajci joj nisu verovali da je član EU parlamenta, Foto: AP

ludilo

BELGIJSKI POLICAJCI BRUTALNO NAPALI NEMAČKU POLITIČARKU! Ovo je strašan skandal koji potresa Brisel!

Pjerte Herzberger-Fofana je poreklom iz Malija

Objavljeno: 14:07h

Članicu Evropskog parlamenta, pripadnicu nemačke partije "Zeleni", Pjerte Herzberger-Fofana, u centru Brisela napali su belgijski policajci.

Informaciju je preneo dnevni list "La Republika", a vest udarna u svim evropskim medijima i širi se viralno drustvenim mrežama.

Pjerte Herzberger-Fofana je poreklom iz Malija, juče je u centru Brisela videla devetoricu belgijskih policajaca koji su maltretirali dva mladića africkog porekla.

foto: Printscreen

Pokušala je da događaj uslika svojim mobilnim telefonom, posle čega su je policajci napali, priterali uza zid, oteli joj tašnu i telefon, pretresli je i kako kaze “ponasali se prema njoj na ponizavajuci nacin”.

Policajci joj nisu verovali da je član EU parlamenta iako je oko vrata imala bedž parlamentra, i dva pasoša jedan nemački i onaj iz Malija.

Događaj je bio toliko traumatičan da je, Pierrette Herzberger-Fofana, prestrašena ostala celu noć u parlamentu i tek je u 6 sati ujutro smogla hrabrosti da izađe na ulicu.

"Za mene bio je to akt diskriminatorski i rasistički motivisan”, rekla je Pjerte Herzberger-Fofana, koja je svoje obraćanje završila u suzama.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.